loges-2022-muscadet-sevre-et-maine-aop-sur-lie

De Loirevallei is een prachtig wijngebied met glooiende heuvels en schitterende renaissance-kastelen. Niet voor niets wordt deze wijnstreek ook wel Jardin de France genoemd. De rivier de Loire meandert meer dan 1000 kilometer door het gebied heen, omringd door de mooiste wijngaarden. De rivier ontspringt bij het Massif Central in de Ardèche en mondt uit in de Atlantische Oceaan bij Nantes.

De regio Pays Nantais aan de kust van de Atlantische Oceaan is het gebied van de Muscadet, gemaakt van de melon de Bourgogne-druif. Muscadet-Sèvre et Maine is verreweg de grootste appellatie en van granieten bodem komen de mooiste wijnen. Doordat de rendementen lager zijn dan voorheen en de wijnen veelal sur lie rijpen, is de smaak rijk en krachtig. Het zijn gastronomische wijnen, gemaakt om alles wat uit de zee komt te begeleiden - en dat zijn echt niet alleen maar mosselen! Hoewel de meeste Muscadets jong gedronken worden, kunnen de beter gemaakte versies verrassend goed ouderen. Sindskort kent Muscadet een zevental cru’s, waaronder Clisson, Gorges en Le Pallet.

Domaine de Loges is sinds 1789 in familiebezit en in de loop der jaren uitgebreid tot een respectabele 41 ha. wijngaarden rondom het gehucht Monnières, in de omgeving van Nantes.

De druiven worden vergist op RVS cuves om zoveel mogelijk fraicheur te behouden. Na vinificatie krijgt de jonge wijn nog enkele maanden rijping op de lies, alvorens op fles gebracht te worden.

De neus is loepzuiver en expressief. Heerlijke tonen van groene appel, citrus en limoenschil, gelardeerd met wat ziltigheid en mineraliteit. Ook in de mond levendig en fris, zonder schraal te worden. Sterker nog, de sappigheid geeft een verrassende mondvulling en lengte.

Schenk de wijn bij alles wat uit de zee komt (mosselen, kokkeltjes, oesters, garnalen) of geniet van een koel glas als apèritief.

Domaine de Loges Muscadet de Sevre et Maine sur Lie

€ 12,75

Specificaties

Stijl Fris, Zuiver, Sappig
Aroma's Appel, Citrus, Geel fruit
Regio Loire, Frankrijk
Druif melon de bourgogne
Oogstjaar 2022

Domaine de Loges Muscadet de Sevre et Maine sur Lie als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Gerelateerde producten

Menu