Plaisance rose

Gascogne wijnen worden gemaakt van grotendeels dezelfde druiven als Armagnac, namelijk ugni blanc, folle blanche en colombard, tegenwoordig steeds vaker aangevuld met sauvignon blanc, chardonnay en/of gros manseng. Gascogne wijnen typeren zich door veel aroma’s, zijn bijzonder fris en hebben een vrij laag (maximaal 12 procent) alcoholpercentage. Côtes de Gascogne is globaal gelegen tussen de stad Toulouse, in het westen het wijngebied van de Bordeaux en in zuidelijke richting de Pyreneeën. Wat niet veel mensen weten is dat het een van de grotere wijngebieden van Frankrijk is. Het is een streek met een lange landbouwtraditie welke vooral bekend stond om de productie van Armagnac.

Zolang de geschriften terug gaan, is het domein van dezelfde familie waarin het generatie op generatie wordt doorgeven. De huidige generatie blaast een frisse wind door het familiebedrijf. Gepassioneerd door wijnstokken en wijn, hebben de broers Laffitte geleidelijk een ideale wijngaard gebouwd die in staat is om alle rijkdom en complexiteit van de terroir in de Gascogne tot uitdrukking te brengen. De wijnen zijn een weerspiegeling van hun karakter: ongecompliceerd, authentiek en gul. De wijnstokken zijn aangeplant op de hoogste heuvels van Ayzieu, aan de rand van de Gascogne, een gebied dat vanwege het heuvelachtige en diverse landschap ook wel ‘klein Toscane’ genoemd wordt. Het klimaat profiteert van de invloed van de Atlantische Oceaan en de Pyreneeën. De regenachtige, maar milde winters maken snel plaats voor warme en droge zomers, gevolgd door een prachtig naseizoen. Het bijzondere klimaat geeft de wijngaarden een uitzonderlijk rijpingspotentieel.

Deze helderroze rosé wordt gemaakt van gelijke delen marselan en merlot. In de neus heeft de wijn een mooie complexiteit met aroma’s van klein rood fruit, aardbeien en wilde bloemen. De smaak is knisperend fris en zit vol rood fruit. Domaine de Palaisance rosé is een ultieme terrasrosé en smaakt uitstekend bij een zomerse salade of bij de barbecue.

Domaine De Plaisance Rose

€ 7,95

Specificaties

Stijl Droog, Fruitrijk, Zuiver
Aroma's Framboos, Aardbei
Regio Gascogne, Frankrijk
Druif merlot, marselan
Oogstjaar 2023

Domaine De Plaisance Rose als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Gerelateerde producten

Menu