Catherinette 1888

De harmonieuze neus wordt gedomineerd door tonen van rijp zwart fruit, truffel, vanille, kokosnoot. In de mond een uitzonderlijke concentratie met haast wulpse textuur. Secondaire aroma’s vermengen zich met brioche en gebrand hout. De finale is lang met elegante rijpe tannines. Het hout is mooi versmolten in de wijn. Door de concentratie en lengte van de wijn is flesrijping zeker goed mogelijk. De wijn verdient tegenspel van stevige gerechten (stoofschotels, haarwild of een mooi plateau kazen!

Domaine la Catherinette is een klein familiebezit dat sinds 1888 in handen is van de familie Jouve. De 30 ha. wijngaard liggen eels in de Gorges de l'Ardeche en deels in de Cèze vallei. Op dit moment staat de 5e generatie aan het roer en beheert de 30 ha. wijngaard, welke voornamelijk op klei, kalksteen en kiezel bodem groeien! Goed beschut tegen de heersende wind, op het zuiden en bedekt met grind, profiteert de wijngaard van een blootstelling en een microklimaat dat zeer gunstig is voor de teelt van de wijnstok. Al deze ingrediënten zorgen voor een optimale rijping van de druiven en geven de wijnen van de Catherinette een persoonlijkheid en een karakter dat hen onderscheidt van alle andere. De druivenstokken zijn gemiddeld 40 jaar oud en Philippe en zijn zoon Gabriël werken biologisch met veel aandacht voor de druiven en de omgeving. Erg traditioneel ingesteld werkt men toch met de modernste vinificatie-apparatuur om het beste resultaat te bereiken. Ze werken dan ook met traditionele druivenrassen als Viognier, Roussanne, Marsanne en Vermentino in het wit, Grenache, Syrah, Marselan, Mourvèdre, Cinsault, Carignan.

De Catherinette Cuvee 1888 is een geconcentreerde blend van 50% syrah, 40% grenache en 10 % marselan. Door het lage rendement(30 hl/ha) en de lange fustrijping van 18 maanden krijgt de wijn veel structuur en lengte. Na een strenge selectie van het fruit (handmatige oogst) worden de druiven ontsteeld en gekneusd. Tijdens de fermentatie past men pigeage toe (het onderdompelen van de hoed), waardoor de wijn nog meer extractie krijgt. De jonge wijn krijgt na vergisting nog 18 maanden rijping op Frans eikenhout.

Domaine la Catherinette Cuvee 1888 Rhone

€ 19,95

Specificaties

Stijl Rijk, Sappig, Stoer
Aroma's Blauwe bes, Leer, Specerijen
Regio Rhone, Frankrijk
Druif syrah, grenache +
Agricultuur Biologisch
Oogstjaar 2020

Domaine la Catherinette Cuvee 1888 Rhone als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Gerelateerde producten

Menu