Fronton mammouth

Domaine le Roc ligt tussen de Garonne en de Tarn in het hart van de Fronton regio. Men produceert hier wijnen met een sterk karakter van vooral "negrette", de druivensoort die kenmerkend is voor deze regio.

Het verhaal van Domaine le Roc is dat van een familie waar iedereen zijn taak heeft. Jean Luc nam het familiebezit over in 1981. Nu nemen Anne en Grégoire langzaam het bedrijf over.

Jean Luc Ribes is vooral verantwoordelijk voor de viticultuur … alles wat de wijngaard aangaat. In de zomer groeit er gras tussen de druivenstokken en in de winter grazen er schapen op het land. De familie streeft ernaar om intelligent en met respect voor de natuur te werken. Ze werken respectvol en met oprechtheid, geleid door ‘landelijk’ gezond verstand en de wetenschap dat het land niet van ons is. Sinds bijna 3 jaar worden alle wijnstokken omgezet in biologische landbouw.

In de kelder heerst dezelfde filosofie. De druiven (negrette, syrah en cabernet) worden geoogst wanneer ze absoluut rijp zijn en worden met bijzondere zorg behandeld. De belangrijkste zorg is de concentratie van de wijn en de duur van de gisting. De fruitigheid van de wijnen is met geen ander te vergelijken. Het is authentiek en genereus.

Deze Cuvee Mammouth is 100% syrah. De druiven staan op een klein plot van 1 ha. met een lage opbrengst. Na vinificatie krijgt de wijn 20 maanden rijping in grote barriques ( 400 ltr.) en foeders (20 hl.) In de neus complexe aroma’s van zwarte kersen en florale tonen. In de mond de karakteristieke witte peper en zwarte bessen en kruiderij. Heerlijke begeleider van rood vlees van de grill of bv een plank harde koekazen. Het verdient aanbeveling de wijn te decanteren!

Domaine le Roc Mammouth

€ 19,45

Specificaties

Stijl Stoer, Vol, Kruidig
Aroma's Blauwe bes, Specerijen, Karamel
Regio Fronton, Frankrijk
Druif syrah
Agricultuur biologisch
Oogstjaar 2020

Domaine le Roc Mammouth als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Gerelateerde producten

Menu