Krug-Vintage-2006

Voor Joseph Krug was plezier de essentie van champagne. Zijn droom was om ieder jaar dezelfde champagne van de allerbeste kwaliteit maken, ongeacht de weersomstandigheden. In zijn kersenrode notitieboekje schrijft hij vanaf 1843 zijn kennis en unieke aanpak op voor zijn zoon Paul en alle generaties na hem, met vandaag de dag Olivier Krug als zesde generatie. Krug is het eerste huis om enkel Cuvée de Prestige champagnes te maken. De oogst wordt per zorgvuldig geselecteerde wijngaard apart geproefd, vergist en gerijpt, deels op eikenhouten vaten. Dit biedt het champagnehuis een ongeëvenaarde hoeveelheid aan reservewijnen om mee te assembleren. Er is geen hiërarchie tussen de zeven champagnes van Krug. Het zijn zeven verschillende expressies van de natuur, allen van onbetwiste kwaliteit. Het enige verschil is de relatieve schaarste.

Krug Vintage is door Joseph Krug omschreven als “Champagne no.2”, de expressie van het huis die de specifieke condities van een jaar weet uit te drukken in de best mogelijke champagne. Krug Vintage wordt alleen gemaakt in de jaren dat de champagne een interessant verhaal kan vertellen. Krug 2006 vertelt het verhaal van verwennerij, charme, rondheid en elegantie en is door de wijnmakers “Capricious Indulgence” genoemd. Het was een zeer heet jaar, met hoge maximumtemperaturen en 23 dagen boven de 30 graden Celsius. De weersomstandigheden waren grillig; periodes van droogte afgewisseld met heftige neerslag. In augustus viel in 2 weken tijd de hoeveelheid neerslag van 2 maanden. Gelukkig keerde de zon tijdig terug voor de laatste rijping van een schitterende oogst. De assemblage bestaat bijna voor de helft (48%) uit pinot noir, aangevuld met 35% chardonnay en 17% meunier. De wijn is gul en expressief, verfijnd en in balans. Krug 2006 heeft twaalf jaar gerijpt in de kelders en kan nog lange tijd verder rijpen. De 6-cijferige Krug ID code op het achteretiket kan gebruikt worden als referentie om een collectie Krug aan te leggen en op een later moment van te genieten. Het volledige verhaal van elke fles wordt onthuld via de Krug ID, de zes cijfers erop het achteretiket.

Proefnotitie: Op het eerste gezicht belooft de prachtige lichtgouden kleur een stralende frisheid. De neus begint met een expressief bouquet van geel en gedroogd fruit, getoaste amandelen, ahornsiroop, meringue en mandarijnenlikeur. In de mond, een zeer gebalanceerde champagne met tonen nougat, patisserie zoals frangipane en tarte tatin met veel citrustonen, waaronder roze grapefruitzest. De champagne is gul, diep, overvloedig en fris met een volhardende geurigheid en een lange finish.

Krug Vintage 2008 Zéér beperkt beschikbaar.

€ 495,00

Specificaties

Regio Champagne, Frankrijk
Oogstjaar 2008

Krug Vintage 2008 Zéér beperkt beschikbaar. als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Gerelateerde producten

Menu