Modus Blanco

Hoewel niet de meest bekende appellatie, is Ribeiro wel het meest klassieke wijngebied van Galicia. Het was ook de eerste erkende appellatie (1957). Sinds 2000 zien we een heuse revival van de autochtone witte wijnen van dit wijngebied. Vooral Treixadura speelt daarin een hoofdrol. Het is een aromatische druif met een mooie mineraliteit en kruidigheid. Vaak wordt deze aangevuld met andere typische druiven zoals Loureira, Godello, Torrontés of Albariño. Treixadura groeit, net zoals de Albariño in Rias Baixas, op granietbodems, zodat een goede concentratie garant staat voor een zeker bewaarpotentieel. Op dit moment staat er iets meer dan 3.000 ha aangeplant, wat Ribeiro tot de grootste appellatie van Galicia maakt.

Costeira is steeds vastberaden voortrekker geweest van het moderniseren van wijntechniek en doordacht beleid in de wijngaard. Op die manier hebben ze ervoor gezorgd dat in D.O. Ribeiro steeds meer kwaliteitswijnen worden gemaakt. Zelf blijft deze bodega onbetwiste referentie voor goede Treixadura-wijnen. Bodegas Viña Costeira werd gesticht in 1968, twee jaar later werden de eerste Ribeiro wijnen op de markt gebracht. Sinds die tijd is Viña Costeira symbool voor kwaliteit in Gallicië. Ribeiro ligt in de provincie Orense, bij de Miño-rivier die wat verderop de grens vormt tussen Spanje en Portugal.

De wijngaarden liggen in dezelfde provincie, de meeste in de valleien van de Miño, de Avia en de Arnoya. Ze zijn in terrasvorm aangelegd, op zanderige, alluviale bodems op een ondergrond van graniet, die kenmerkend is voor dit deel van Spanje. Ribeiro ligt landinwaarts, wat verder van de Atlantische Oceaan en heeft een gematigd klimaat. De Miño brengt winden mee uit Portugal waardoor de vochtigheidsgraad hier redelijk hoog is en het iets koeler is dan in de naburige D.O.

Modus Vivendi is een heerlijke blend van de lokale rassen Treixadura, Albarino en Loureira. Een heerlijke frisse aanzet met veel sap en mineraliteit maakt deze witte Ribeiro een perfecte begeleider van lichte visgerechten en schaal/schelpdieren. Serveer op 10-12 gr.

Modus Vivendi Blanco

€ 10,95

Specificaties

Stijl Aromatisch, Romig, Zuiver
Aroma's Bloemig, Peer, Vijg
Regio Ribeiro, Spanje
Druif treixadura, albarino +
Oogstjaar 2019

Modus Vivendi Blanco als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Accepteer cookies om deze video te bekijken

Gerelateerde producten

Menu