Mullineux-Granite-CB

Puur natuur uit Swartland. Chris en Andrea Mullineux werken samen om op natuurlijke wijze wijnen te maken die het terroir van Swartland weergeven. In dit gebied staan stokoude wijnstokken naast relatief nieuwe rassen. Chris en Andrea vormen met hun kennis van het gebied, de mensen, de wijngaarden en hun passie voor wijnmaken een geweldige combinatie. Alle aandacht gaat naar de wijnen die ze maken. Ze zijn de meest talentvolle jonge wijnmakers van dit moment! De druiven voor hun wijnen komen van een aantal verschillende wijngaarden in Swartland. Iedere wijngaard heeft zijn eigen karakter. De belangrijkste wijngaarden liggen op de Paardeberg (graniet) en de Riebeek Kasteel-berg (verweerde leisteen). De druivenboeren werken vrijwel biologisch, door het droge klimaat zijn er nauwelijks ziektes die bestreden moeten worden. Er wordt niet geïrrigeerd en de opbrengsten zijn laag: 24-36 hl./ha. Alle wijnen zijn zonder enige onnodige toevoeging gemaakt. De gisting start op natuurlijke wijze, dus zonder toegevoegde gist. Geen filtrering voor het bottelen.

Deze onnavolgbare chenin blanc komt van zeer oude wijngaarden op de Paardeberg met 'decomposed granite', wat betekent dat de oude granietlagen verpulverd zijn en de bodem vormen voor de wijnstokken. De druiven worden met de hand geplukt. Na zorgvuldige persing van het fruit wordt de most (druivensap) op eikenhouten fusten gedaan en start de vergisting. Géén toevoegingen! Uitsluitend natuurlijke gist. Na fermentatie blijft de wijn gedurende het voorjaar op fust tot de malolactische fermentatie is beeindigd. Daarna volgt 11 maanden rijping op 3e- 3n 4e jaars eikenhout.

First made in 2013, Granite has established itself as one of the best Chenins in the Cape, especially so in a vintage like 2017. Focused, floral and intense, with incredible grip and precision, creamy lees, stylish oak and good length. 2020-27.’ – Tim Atkin MW, SA Special Report 2018, 95/100

Mullineux GRANITE Old Vines Chenin Blanc

€ 85,00

Specificaties

Stijl Elegant, Gestructureerd, Rijk
Aroma's Boter, Citrus, Geel fruit
Regio Swartland, Zuid Afrika
Druif chenin blanc
Agricultuur Biologisch
Oogstjaar 2017

Mullineux GRANITE Old Vines Chenin Blanc als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Biologisch

Gerelateerde producten

Menu