Franz haas lepus_p_bianco

Het ligt in het uiterste noorden van Italië aan de voet van de Dolomieten en dankt zijn Italiaanse naam aan de rivier Adige (Etsch). In het zuiden grenst het aan Trentino. Alto Adige of Südtirol is een in meerderheid Duitstalig gebied dat tot het eind van de Eerste Wereldoorlog deel uitmaakte van Oostenrijk. De meeste wijngaarden liggen op hellingen op betrekkelijk grote hoogte, variërend tussen 250 en 1000 meter boven zeeniveau. Door de verschillen in hoogte en ligging ten opzichte van de zon wisselen de condities per wijngaard sterk, maar in de regel ondergaan de druiven een langzame rijping. Mede door de koele nachten behouden zij veel van hun aroma's en ook een levendige zuurgraad. De witte wijnen komen veelal van de hooggelegen wijngaarden en de rode, afhankelijk van de druiven waarvan ze gemaakt zijn, uit de warmere dalen.

Sinds de oprichting heeft dit wijnhuis onvermoeibaar gewerkt om de kwaliteit van de druiven het best tot uiting te laten komen. Opgericht in 1880, is wijnhuis Franz Haas al zeven generaties aan de weg aan het timmeren, altijd doorgegeven naar zonen met dezelfde naam, Franz. In de jaren 1980 werd het grootste deel van de wijngaarden vernieuwd, waardoor er ruimte kwam voor nieuwe rassen die beter passen bij het type “terroir” van de streek.

De druiven zijn afkomstig van 55 hectare aan wijngaarden. De wijngaarden beginnen op een hoogte van 220 meter, oplopend tot 1.150 meter met een grote verscheidenheid aan microklimaten en bodems, van klei tot kalksteen. Deze wijngaarden behoren tot de hoogste wijngaarden in Alto Adige vandaag.

De keuze voor de aanplant van wijnstokken op deze hoogten heeft bewezen dat er optimale en aromatische wijnen geproduceerd kunnen worden met een mooie zuurgraad. Grote temperatuurverschillen tussen dag en nacht en een enorme aandacht voor de wijngaarden.

In de neus aroma's van rijpe appels, vers gebakken brood en wilde bloemen. In de smaak wat kruidige tonen van amandel en nootmuskaat met een robuuste structuur door de mooie zuurbalans en rijke afdronk.

Franz Haas Lepus Pinot Bianco

€ 28,50

Specificaties

Stijl Aromatisch, Mineraal, Stoer
Aroma's Bloemig, Citrus, Peer
Regio Alto Adige, Italie
Druif pinot bianco
Agricultuur biologisch
Oogstjaar 2020

Franz Haas Lepus Pinot Bianco als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Gerelateerde producten

Menu