Mora & Memo Cannonau

De Nau is een heerlijk glas wijn met aroma’s van bosfruit, kruiden en wat koffietonen. Zacht en sappig van smaak met rijp fruit, aangevuld met subtiele tonen van koffie, vanille en mediterrane kruiden. Een complexe, elegante wijn met zachte tannines en een mooie structuur.

De wijngaard van Mora&Memo ligt in het Zuiden van het eiland, nabij Senorbì, op 25 km van de kust van Cagliari. De 37 ha behoorden vroeger toe aan een adellijke familie uit Toscane, maar werden in 2011 overgekocht door een lokale groepering van families met een lange traditie in wijnbouw. Met hun expertise willen ze moderne wijnen brengen die toch een juiste vertaling geven van het terroir. De geïsoleerde ligging, de prima geschikte bodems en het uitstekende klimaat hebben Sardinië in de loop der eeuwen een eigen wijncultuur laten ontwikkelen. De lokale druivenrassen vermentino (wit) en cannonau (rood) spelen hierbij een belangrijke rol.

De naam van de wijn verwijst naar de cannonau, het druivenras waarvan deze wijn is gemaakt. Deze Sardijnse variant van de Franse grenache en de Spaanse garnacha staat al eeuwenlang op het eiland aangeplant en geeft sappige wijnen vol rijp rood fruit en zachte tannines. De druiven staan aangeplant in wijngaarden op zo’n 220 meter hoogte, waar veel kalksteen en klei in de grond zit. Juist die kalk zorgt voor een lichtere en frisse structuur van de wijn. De uitbundige zon zorgt voor door en door rijpe druiven, terwijl de zeewind de nodige afkoeling geeft in de wijngaard waardoor de zuren in de druif beter behouden blijven. De druiven worden in meerdere rondes geplukt zodat er alleen echt 100% rijpe druiven worden geoogst. En dat proef je!

Na een vergisting op roestvrijstaal rijpt de wijn gedurende 3 maanden op eikenhout. Dit maakt hem ronder en geeft hem meer body. Daarna gaat de wijn terug in roestvrijstalen vaten, waar hij nog 6 maanden verder rijpt.

Mora & Memo Cannonau Sardinie

€ 19,95

Specificaties

Stijl Fruitrijk, Rond, Sappig
Aroma's Aardbei, Kers, Specerijen
Regio Sardinie, Italie
Druif cannonau
Oogstjaar 2018

Mora & Memo Cannonau Sardinie als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Gerelateerde producten

Menu