Mosaique blanc-2015-92x300

Samuel Delafont werkt als 'négociant éleveur', of 'artisan négociant’ zoals hij zichzelf graag noemt. Dat wil zeggen dat hij druiven of jonge wijnen bij bevriende, kleine en heel kwalitatieve domeinen koopt. Hij reist de wijngaarden van de Languedoc af om de mooiste en zuiverste druiven te vinden om zijn creaties te doen uitmunten in finesse, souplesse en elegantie. Dankzij de rijping van enkele maanden op eikenhouten vaten van 225 ltr. en/of roestvrijstalen vaten van 300 ltr. ontstaat de verbinding van de verfijndheid van de druif en de gulheid van het Mediterrane klimaat.

Samuel: “ik probeer uitgebalanceerde wijn te maken, fris, elegant en verleidelijk” Zijn uitgangspunt is de terroir optimaal te laten proeven in de wijnen. Hij werkt ook biologisch en met sommige wijnen bio-dynamisch!

Dit is een verrukkelijke blend van rolle, roussanne, marsanne, grenache blanc, viognier en bourboulenc. Een deel van de wijnen is geselecteerd in het gebied van La Clape. Dit “terroir” is, dankzij de invloed van de Middellandse zee, ideaal voor de productie van verfijnde en goed uitgebalanceerde wijnen. Het andere deel komt van de terrasses du Larzac, waar de temperaturen tussen dag en nacht sterk variëren hetgeen resulteert in complexe en frisse wijnen.

In de neus omplex met tonen van exotisch fruit, peer en witte bloemen. De smaak is sappig en rond met lange en frisse afdronk.

Serveren bij salades, tapas, wit vlees, gevogelte, vis.

Mosaique Blanc Delafont

€ 14,95

Specificaties

Stijl Elegant, Levendig, Sappig
Aroma's Appel, Bloemig, Peper
Regio Midi, Frankrijk
Druif rolle, roussanne, +
Agricultuur Biologisch
Oogstjaar 2022

Mosaique Blanc Delafont als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Gerelateerde producten

Menu