Roc Ambulle

Domaine le Roc ligt tussen de Garonne en de Tarn in het hart van de Fronton regio. Men produceert hier wijnen met een sterk karakter van vooral "negrette", de druivensoort die kenmerkend is voor deze regio.

Het verhaal van Domaine le Roc is dat van een familie waar iedereen zijn taak heeft. Jean Luc nam het familiebezit over in 1981. Nu nemen Anne en Grégoire langzaam het bedrijf over.

Jean Luc Ribes is vooral verantwoordelijk voor de viticultuur … alles wat de wijngaard aangaat. In de zomer groeit er gras tussen de druivenstokken en in de winter grazen er schapen op het land. De familie streeft ernaar om intelligent en met respect voor de natuur te werken. Ze werken respectvol en met oprechtheid, geleid door ‘landelijk’ gezond verstand en de wetenschap dat het land niet van ons is. Sinds bijna 3 jaar worden alle wijnstokken omgezet in biologische landbouw.

In de kelder heerst dezelfde filosofie. De druiven (negrette, syrah en cabernet) worden geoogst wanneer ze absoluut rijp zijn en worden met bijzondere zorg behandeld. De belangrijkste zorg is de concentratie van de wijn en de duur van de gisting. De fruitigheid van de wijnen is met geen ander te vergelijken. Het is authentiek en genereus.

Bij Roc’Ambulle worden de druiven, na de directe persing, in cuves gepompt zonder toevoegingvan sulfiet en laat men de most bezinken. Dan volgt er een natuurlijke vergisting. Voor het einde van de gisting, als er nog ongeveer 20 tot 30 gram suiker over is, wordt de wijn afgekoeld tot 3°, licht gefilterd om de werking van de gist te vertragen en de most tijdens de gisting te laten klaren. Vervolgens wordt de wijn gebotteld en gedurende de winter wordt de restant van suikers omgezet in bubbels. Deze manier van wijnmaken is al heel oud en komt langzaam weer in zwang.

De wijn is zeer aromatisch met tonen van bosbessenbessen en klein rood fruit en de verfijnde mousse maakt het tot een delicate en feestelijke wijn. Verrukkelijk als apéritief.

Roc'Ambulle Petillant (Pet Nat)

€ 14,95

Specificaties

Stijl Aromatisch, Elegant, Sappig
Aroma's Kers, Blauwe bes, Pruim
Regio Fronton, Frankrijk
Druif negrette
Agricultuur biologisch

Roc'Ambulle Petillant (Pet Nat) als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Gerelateerde producten

Menu