Skaramuca Plavac

Kroatie is één van de oudste wijngebieden ter wereld. De wijnbouw in het huidige Kroatië bestond al honderden jaren voor de opkomst van het Romeinse Rijk. De wijngebieden in Kroatië zijn verdeeld in twee zones die klimatologisch aanzienlijk verschillen; de Kroatische binnenlanden (Kontinetalna) en de Adriatische kuststrook (Primorska). De continentale wijnstreken liggen in het noord-westen (Plješivica, Prigorje, Varaždin, Međimurje, Pokuplje en Moslavina) en noord-oosten (Slavonië en Dunav). In de binnenlanden bestaat de productie vooral uit witte wijn.

De kuststreek omvat de gehele Kroatische kust, Istrië, Noord Dalmatië, Dalmatisch Zagora en Midden- en Zuid Dalmatië. Aan de Adriatische kust is het droog en 's zomers heet. De druiven groeien op rotsige bergen aan de kust en op de eilanden. Er groeien zowel witte als blauwe druiven, waar Mediterrane wijnen van geproduceerd worden.

De familie Skaramuča is 100 jaar geleden begonnen met het verbouwen van druiven en het maken van wijn. Op dit moment staat de vierde generatie aan het roer van het bedrijf. In de Joegoslavië-tijd werkte de familie voor de Coöperatie Dingač als druivenproducent. Sinds 1992, na de onafhankelijkheid van het land was Skaramuča het eerste wijnbedrijf in Dalmatië dat zelfstandig is gaan werken. Het wijnhuis heeft wijngaarden op het continentale gedeelte van het schiereiland Peljesac. Daarnaast bezitten ze 20 hectare (van de 65) van de wijngaarden van de regio Dingač op de zuidhellingen van Peljesac. Dit is de eerste beschermde regio in Kroatië sinds 1963. De hellingen zijn hier enorm steil, 25 tot 30 procent en er heerst een bijzonder microklimaat.

De plavac mali betekent letterlijk ‘Kleine Blauwe’. Het zijn hele kleine druifjes met veel schil en geeft daardoor ruime tannine. De druif is een oerbroertje van de Californische Zinfandel en de Italiaanse Primitivo. De wijn heeft prachtige tonen van donker fruit met laurier en een vleugje zoethout.de smaak kenmerkt zich door pruimen, kersen en vanille met een vleugje koffiearoma's, gebakken fruit en confiture. De wijn heeft een goede body met stevige tannine en mooie vanille in de afdronk.

plavac is een zeer gastronomische wijn en past goed bij gegrild rood vlees, kalfsvlees en lamsgerechten.

Skaramuča Plavac Premium

€ 16,75

Specificaties

Stijl Aromatisch, Rijk, Vol
Aroma's Blauwe bes, Pruim, Tabak
Regio Dalmatie, Kroatie
Druif plavac
Oogstjaar 2019

Skaramuča Plavac Premium als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Gerelateerde producten

Menu