Serendipity ZA

Serendipity is de droom van de Nederlandse Monique Breuer om op 6 plekken op de wereld wijn te maken. In de Hemel en Aarde Vallei in Zuid Afrika werd de eerste stap gezet. De Hemel-en-Aarde district ligt ten noorden van Hermanus. De wijngaarden liggen hier in een prachtige, intieme vallei van beperkte omvang. Vanaf het begin zijn de wijngaarden beplant met de van oorsprong Bourgondische variëteiten chardonnay en pinot noir. De natuurlijke omstandigheden (bodem en klimaat) voor deze twee nobele druiven zijn hier namelijk ideaal.

De Atlantische Oceaan is heel dichtbij, wat zorgt voor koele nachten- noodzakelijk voor frisse, elegante en subtiel genuanceerde witte en rode wijnen. Een excellent terroir voor de pinot noir. In de Hemel-en-Aarde Vallei heerst een mild zeeklimaat. Overdag krijgen de druiven voldoende zon om te rijpen en in de namiddag dringt de koele bries vanaf de oceaan door de wijngaarden heen, waardoor de druiven kunnen afkoelen in de nacht. Een ideale cyclus van dag en nacht. De pinot noir voelt zich hier thuis.

De druiven werden vroeg in de ochtend geplukt om de warmte voor te zijn. Koude schil inweking gedurende paar dagen in open tanks. Fermentatie op zijn natuurlijke gisten ; 1x pomp over (remontages) en 1 punch down (pigeages) per dag tijdens de gisting; maximale gistingstemperatuur 28ºC; tegen het einde van de gisting weinig tot geen pomp overs, maar alleen punch downs. 10 maanden op eiken vaten van 228 liter ( Frans eiken) - 10% nieuw hout, 10% 1 jaar oud en 70% 3 jaar oud.

Het resultaat mag er zijn … een robijnrode kleur, in de neus fijn rood fruit, elegant, met bosaardbeitjes en rode kersen. De smaak is zacht en rond, met fijne zuren die de wijn fraicheur en levendigheid bieden. De subtiele houttonen en een klein bittertje geven de wijn een fijne finale. Het verdient aanbeveling de wijn licht gekoeld op 16 gr. C. te schenken!

Serendipity Spatburgunder Ahr

€ 27,50

Specificaties

Stijl Elegant, Mineraal, Rond
Aroma's Kers, Aardbei, Specerijen
Regio Ahr, Duitsland
Druif spatburgunder
Agricultuur biologisch
Oogstjaar 2018

Serendipity Spatburgunder Ahr als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Gerelateerde producten

Menu