Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

Westelijk van de stad Mâcon, vlak langs de rivier de Sâone, begint de Beaujolais. Deze gastvrije streek loopt naar het zuiden tot aan de buitenwijken van Lyon en telt zo'n zestig dorpen die gezamenlijk op 23.000 hectare wijngaard goed zijn voor een productie van 400.000 hectoliter Beaujolais per jaar. Daarvan wordt een zeer klein deel ingenomen door witte wijn, gemaakt van chardonnay.

Het kleinschalige domein van Yohan Lardy begon met 2 ha. met wijnstokken, geplant in 1911 en 1950. In 2020 kwamen daar 5 hectare van zijn vader Lucien bij, die dat jaar met pensioen ging en de zorg van zijn wijngaarden overdroeg aan zijn zoon. Yohan bewerkt zijn wijngaarden, die voornamelijk uit arme zandgrond en graniet bestaat zo natuurlijk mogelijk, volgens de richtlijnen van het HVE (‘Haute Valeur Environnementale’.

Witte Beaujolais is vrij zeldzaam. Er is slechts 2% chardonnay aangeplant in heel de Beaujolais. De wijnstokken voor deze witte Beaujolais staan vlakbij het dorpje Fleurie. Een intens frisse en droge, uiterst elegante wijn met veel sap en romigheid in geur en smaak. Verrassend als aperitief en of een begeleider van zeevruchten, sushi en lichte hapjes.

Beaujolais Blanc Villages Yohan Lardy Les Bruyers

€ 24,50
Klik en bestel

Specificaties

Stijl Aromatisch, Elegant, Sappig
Aroma's Bloemig, Citrus, Peer
Regio Frankrijk, Beaujolais
Druif chardonnay
Agricultuur biologisch
Oogstjaar 2020

Beaujolais Blanc Villages Yohan Lardy Les Bruyers als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Biologisch

Gerelateerde producten

Moulin a Vent Vieilles Vignes Yohan Lardy

Frankrijk, Beaujolais gamay
€ 35,00

Fleurie Le Vivier Yohan Lardy

Frankrijk, Beaujolais gamay noir
€ 25,95

Moulin-a-Vent Les Michelons Yohan Lardy

Frankrijk, Beaujolais gamay
€ 25,95
Sluiten menu