Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

De geschiedenis van het bedrijf Piazzo begon in de jaren zestig met het jonge echtpaar Armando Piazzo en Gemma Veglia, in San Rocco Seno d'Elvio, een kleine deelgemeente van Alba. Beiden afkomstig uit families van wijnmakers, besluiten om de familietradities voort te zetten door te investeren in de Langhe, een gebied wat destijds nog niet bekend was om diens uitmuntende keuken en wijnen. Het bleek een schot in de roos te zijn met als resultaat een prachtige, florerende wijnmakerij waaruit spannende, kwalit atief hoogstaande wijnen voortvloeiden. Tegenwoordig, ruim een halve eeuw verder zwaaien dochter Marina en haar man Franco de scepter over het inmiddels 70 hectare aan wijngaarden tellende domein. De wijngaarden zijn hoofdzakelijk aangeplant met Piemontes belangrijkste, traditionele druivenrassen Nebbiolo, Barbera, Dolcetto, Moscato en Arneis, aangevuld met internationale rassen zoals Chardonnay en Merlot.

De zoon en dochter van Marina en Franco zijn inmiddels ook aan boord van het familiebedrijf. Na hun studie oenologie aan de vermaarde "Umberto I" universiteit in Alba, hebben Simone en Marco, als derde generatie, innovatieve ideeën en technieken ingebracht in het bedrijf om te worden geïntegreerd met de ervaring van ouders en grootouders. De toekomst is in goede handen.

De wijn rijpt ongeveer 36 maanden, waarvan minimaal 18 maanden op gedeeltelijk grote houten vaten en gedeeltelijk op barriques. De resterende maanden rijpt de wijn op fles in de kelders van het wijnhuis. Droge aanzet met veel kersen, veel structuur en krachtige maar rijpe tannines. Lange evenwichtige en frisse afdronk. Spijs: Roasts van rund, wildgerechten, paddenstoelen, rijpe kazen.

Piazzo Barolo "Valente"

€ 37,75
Klik en bestel

Specificaties

Stijl Vol, Kruidig, Elegant
Aroma's Kers, Leer, Specerijen
Regio Italie, Piemonte
Druif nebbiolo
Oogstjaar 2019

Piazzo Barolo "Valente" als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Piazzo Barbaresco

Italie, Piemonte nebbiolo
€ 37,75

Mauro Molino Barolo 'Vigna Conca' 2017

Italie, Piemonte nebbiolo
€ 89,50

Barolo 'Bussia' (3 liter) Giacosa Fratelli

Italie, Piemonte nebbiolo
€ 145,00

Piazzo Barolo "Sottocastello di Novello"

Italie, Piemonte nebbiolo
€ 42,50

Luigi Einaudi Barolo Cannubi

Italie, Piemonte nebbiolo
€ 89,50
Sluiten menu