Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

Douro is de Portugese naam voor de Duero in Spanje. De rivier stroomt in het oosten van Portugal het land in om bij de stad Porto uit te monden in de Atlantische Oceaan. Als we over de wijnstreek Douro spreken, betreft dat het westelijke stroomgebied van de rivier. De streek is van oudsher beroemd vanwege port, de versterkte en zoete wijn. Vroeger was stille wijn hier een bijproduct van port, maar nu niet meer.

Liggend over 1,5 km aan de linkeroever van de rivier de Douro, in het prestigieuze gebied van São João da Pesqueira ligt Quinta das Tecedeiras. De Quinta das Tecedeiras dankt zijn naam aan de nonnen die het bewoonden en die zich wijdde a an het weven van het vlas dat er in het verleden groeide. De bodem is van leisteen. De wijngaarden liggen op een hoogte tussen 90 en 190 meter.

Van het Latijns: bevrijden of vrij zijn. In moderne termen ook casual, cool. Libertas is het experimentele label van Tecedeiras, waar wijnliefhebbers elk jaar een andere, unieke wijn kunnen proberen.

De twee meest aangeplante druivensoorten in de Douro, tinta roriz en tinto cão, dienden als inspiratie voor het maken van deze meer traditionele wijn, herinnerend aan de old-school ‘claret-wijnen’ van vervlogen tijden. Handmatige oogst. Handmatige selectie van de trossen. Ontstelen zonder de bessen te pletten. De twee cepages werden samen gefermenteerd in gebruikte 500L Franse eiken vaten. Zachte pigeage. Na 19 maanden rijping in gebruikte 500L vaten, krijgt de wijn een lichte klaring uit en wordt gebotteld. De wijn rust eenjaar voordat het aan de markt wordt aangeboden. De wijnen worden niet gefilterd of koud gestabiliseerd, wat betekent dat er zich reposten kunnen vormen met leeftijd. We raden aan om te decanteren.

Een bedwelmende combinatie van rood fruit en kruiden. In de mond soepel vanaf het begin, met zeer zijdezachte tannines, elegant met duidelijke fraicheur. Bovenal elegant is dit een wijn met een opmerkelijk evenwicht. Heerlijk begeleider van rood vlees, of een plateau harde kazen!

Tecedeiras Libertas Douro

€ 25,00
Klik en bestel

Specificaties

Stijl Vol, Fruitrijk, Elegant
Aroma's Blauwe bes, Ceder, Specerijen
Regio Portugal, Douro
Druif tinta roriz, tinto cão
Oogstjaar 2018

Tecedeiras Libertas Douro als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Tecedeiras Unico tinto

Portugal, Douro touriga franca, tinta roriz +
€ 95,00

Gestolen Fiets Magnum in geschenkkist

Portugal, Douro touriga franca, touriga nacional+
€ 32,95

Vale D. Maria Vinhas do Sabor Tinto

Portugal, Douro touriga nacional, baga +
€ 24,95 € 20,95

Lacrau Tinto Douro

Portugal, Douro touriga franca, tinta roriz +
€ 9,75

Quinta do Crasto Syrah Superior

Portugal, Douro syrah, viognier
€ 23,95
Sluiten menu