Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

Douro is de Portugese naam voor de Duero in Spanje. De rivier stroomt in het oosten van Portugal het land in om bij de stad Porto uit te monden in de Atlantische Oceaan. Als we over de wijnstreek Douro spreken, betreft dat het westelijke stroomgebied van de rivier. De streek is van oudsher beroemd vanwege port, de versterkte en zoete wijn. Vroeger was stille wijn hier een bijproduct van port, maar nu niet meer.

Liggend over 1,5 km aan de linkeroever van de rivier de Douro, in het prestigieuze gebied van São João da Pesqueira ligt Quinta das Tecedeiras. Quinta das Tecedeiras dankt zijn naam aan de nonnen die het bewoonden en die zich wijdde a an het weven van het vlas dat er in het verleden groeide. De bodem is van leisteen. De wijngaarden liggen op een hoogte tussen 90 en 190 meter.

Het jaar 2001 markeerde de eerste oogst in Tecedeiras. In 2021, 20 jaar later wordt deze speeciale blend gereleased om dat te herdenken. Deze blend bevat voor een belangrijk deel druiven van zeer oude wijnstokken en van nieuwere wijngaarden van typische variëteiten, zoals touriga nacional, touriga franca, tinto cão, tinta roriz, tinta amarela en tinta barroca - de zes belangrijkste druiven die altijd kenmerkend zijn in de wijnen van Tecedeiras.

Handmatige oogst en selectie van de trossen met de hand. Ontstelen en

zacht persen. Gisting in granieten "lagares". De druiven worden met de voet getreden (geperst). Na 19 maanden rijping in Franse eikenhouten vaten, de uiteindelijke blend wordt bepaald en krijgt de wijn een lichte klaring. Eén jaar flesrijping voor release! Geen filtratie of stabilisatie, waardoor dépôt kan ontstaan ​​met ouderen. We raden aan om te decanteren.

Intense en complex wijn, met vooral tonen van rijp rood fruit, kruiden en zelfs tabak. Een stoere wijn met tannines die tegelijk stevig en toch zijdezacht zijn. In de mond rijk geschakeerd met veel sap en struvctuur. Een zeer lange, aanhoudende afdronk weerspiegelt de kenmerkende persoonlijkheid van de wijn.

Tecedeiras XX Aniversario Tinto

€ 85,00
Klik en bestel

Specificaties

Stijl Aromatisch, Gestructureerd, Rijk
Aroma's Blauwe bes, Cacao, Specerijen
Regio Portugal, Douro
Druif touriga nacional, touriga franca +
Oogstjaar 2018

Tecedeiras XX Aniversario Tinto als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Tecedeiras Libertas Douro

Portugal, Douro tinta roriz, tinto cão
€ 25,00

Quinta da Boavista Reserva

Portugal, Douro
€ 45,00

Quintela Tinto Douro

Portugal, Douro touriga nacional, touriga franca +
€ 6,95

Niepoort Vertente

Portugal, Douro tinta roriz, touriga franca, tinta amarela +
€ 22,95

Quintela Reserva Douro

Portugal, Douro touriga nacional, touriga franca +
€ 10,50
Sluiten menu