Burggarten Spatburgunder-classic

In tegenstelling tot Rheinhessen, is het kleine dal van de Ahr vrijwel overal landschappelijk erg aantrekkelijk. Bovendien is het een stuk dichterbij; vanuit ons land is het van vele plekken binnen drie uur te bereiken. Het is dan ook geliefd bij ons Nederlanders, ook om de prachtige wandelroute door het dal: de Rotweinwanderweg.

De topwijnen uit dit noordelijke wijngebiedje, dat slechts iets meer dan 500 hectare aan wijngaarden telt, zijn dat echter veel minder. Dat heeft ook met de prijzen te maken: de betere wijnen kosten al gauw meer dan € 20,00 en dat is niet niks. Die betere wijnen zijn hier bijna uitsluitend gemaakt van pinot noir, spätburgunder dus; die mooiste der blauwe rassen staat er op alle beste plekken van het deels erg nauwe dal van de Ahr, die niet meer is dan een flinke beek trouwens.

Weingut Burggarten produceert met zijn 14 hectare circa 120.000 flessen per jaar. Weingut Burggarten is al 4 generaties lang van de familie Schäfer en behoort ondertussen tot de beste wijnmakers van de Ahr, het meest noordelijke wijngebied uit Duitsland. Weingut Burggarten dankt zijn naam aan de heuvel ‘Burggarten’. Wat Burggarten zo bijzonder maakt is dat hij als een van de weinige zijn wijnstokken heeft staan op vulkanische bodem. De wijnen kenmerken zich door net iets strakker te zijn dan de Spätburgunders van leisteenbodem e n hebben bovendien een kruidige en rokerige smaak. Sinds 2018 behoort Weingut Burggarten tot de VDP.

De Classic Spätburgunder is de meest toegankelijke van de serie. Een fruit-gedrev en style die wordt gemaakt volgens de klassieke wijze: een opvoeding op een oude, traditionele fuder (1000l) voor 12 maanden. De wijn doet in de geur denken aan verse aardbeien, kersen en laurierdrop. De smaak is zacht en aangenaam elegant met een lichte tannine structuur die uitstekend aansluit bij het karakter van de druif.

Burggarten Spatburgunder Vulkangestein

€ 19,45

Specificaties

Stijl Aromatisch, Fruitrijk, Zuiver
Aroma's Aardbei, Kers, Pruim
Regio Ahr, Duitsland
Druif spatburgunder
Oogstjaar 2021

Burggarten Spatburgunder Vulkangestein als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Gerelateerde producten

Menu