Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

De wijn heeft een brede geur met zowel exotisch fruit als ook wit en rood fruit. Daarnaast ook zijn kenmerkende florale toetsen. In zijn smaak ook hier een brede smaak beleving met concentratie en lengte. Deze wijn laat zicht gastronomisch breed inzetten denk aan zowel visgerechten, salades, asperges, risotto, pasta’s, kalfsvlees en kazen.

De Nederlandse wijntraditie, die zijn oorsprong vindt in de Romeinse tijd, maakte na de Middeleeuwen allengs plaats voor andere vormen van agrarische bedrijvigheid. Tot in 1970 de eerste wijnstokken terugkeerden op de zuidhellingen van het Jekerdal in Maastricht. Hier, op één van Limburgs mooiste plekjes bovenop de Louwberg, troont Nederlands oudste en een van de grootste wijndomeinen van Nederland, De Apostelhoeve. Dit wijndomein, inmiddels ruim 10 hectare groot, levert zes mooie, droge witte wijnen namelijk: de Müller-thurgau, Auxerrois, Riesling, Pinot-gris, Pinot-gris barriques en de Apostelhoeve Cuvée XII plus twee mousserende wijnen: Apostelhoeve Riesling Brut en Apostelhoeve Cuvée XII Brut.

Deze wijn is een blend gemaakt van 40% müller-thurgau, 30% auxerrois en 30% pinot-gris. Het maken van een samengestelde wijn is bij witte wijn de laatste 25 jaar steeds populairder geworden. Als wijnboer kun je je als het ware met je eigen cuvee onderscheiden.

Apostelhoeve Cuvee Xll

€ 20,95
Klik en bestel

Specificaties

Stijl Aromatisch, Elegant, Fruitrijk
Aroma's Appel, Geel fruit, Bloemig
Regio Nederland, Limburg
Druif müller-thurgau, auxerrois +
Oogstjaar 2022

Apostelhoeve Cuvee Xll als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Sluiten menu