Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

Chablis is officieel onderdeel van het wijngebied Bourgogne, maar ligt tamelijk geïsoleerd een flink stuk naar het noordoosten toe. Het klimaat is er natter en koeler dan de Bourgogne zelf en dat bepaalt de keuze voor de aanplant van hoofdzakelijk chardonnay. Maar zelfs met chardonnay is het oppassen geblazen, want de vroege uitlopers lopen in het voorjaar kans te bevriezen. Vandaar dat gebruik wordt gemaakt van nevelinstallaties en kacheltjes in de wijngaarden om dit tegen te gaan. Niet alleen het koele klimaat geeft Chablis zijn unieke smaak, maar vooral ook de bijzondere bodem van mariene oorsprong. De wijngaarden liggen op een gesteente dat honderden miljoenen jaren geleden de bodem van de zee was en Kimmeridge wordt genoemd. Het is een mengsel van kalk, klei en fossiele oesterschelpen en werd in het Jura-tijdperk gevormd door miljarden schelpdieren die op de zeebodem leefden. De beste wijngaarden liggen rond het stadje Chablis. De 'gewone' Chablis is goed voor het overgrote deel van de productie en komt van de vlakkere percelen waar de kalkgrond minder dik is, hoewel de onderlinge verschillen groot zijn.

In 1959 oogstte William Fèvre zijn eerste vintage van zijn domein. Afkomstig uit een familie die zich al 250 jaar met wijnbouw in Chablis bezighield, lag het voor de hand dat hij zijn eigen wijndomein met 7 hectare begon. Inmiddels bezit Domaine William Fèvre 78 hectare, verdeeld over 90 percelen, en is daarmee een van de grootste wijnbedrijven in Chablis. 16 hectare is geclassificeerd als Premier Cru, 15 hectare als Grand Cru. Fèvre maakt Chablis waarin het complexe terroir van de afzonderlijke percelen zo puur mogelijk tot uitdrukking

komt. Om die reden maakt wijnmaker Didier Séguier geen of slechts gebruikte eikenhouten vaten, zijn de rendementen laag en worden er in de wijngaarden geen chemische middelen gebruikt. Elk perceel en elk oogstjaar zorgen voor geheel unieke wijnen.

Vaudésir is gelegen op een steile helling tussen de Grands Crus Valmur en Les Preuses. Vaudésir betekent 'vallei der verlangens'.
Fris en verfijnd met fruitige en florale aroma’s. De smaak is subtiel en verfijnd, en zowel zacht als levendig. Rond en licht tegelijk, is deze wijn al vanaf zijn jeugd erg aantrekkelijk. Serveer op 12 à 14 graden bij diverse visgerechten, schelp- en schaaldieren, gevogelte en wit vlees, gegrild of met romige sauzen.

Chablis William Fevre Grand Cru Vaudesir

€ 86,45
Klik en bestel

Specificaties

Stijl Elegant, Mineraal, Rijk
Aroma's Appel, Citrus, Ceder
Regio Frankrijk, Chablis
Druif chardonnay
Agricultuur biologisch
Oogstjaar 2019

Chablis William Fevre Grand Cru Vaudesir als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Biologisch

Gerelateerde producten

William Fevre Chablis

Frankrijk, Chablis chardonnay
€ 32,25

William Fevre Chablis Grand Cru Bougros -Cotes de Bougerots-

Frankrijk, Chablis chardonnay
€ 118,95

William Fevre Chablis 1er Cru Vaulorent

Frankrijk, Chablis chardonnay
€ 76,95

William Fevre Grand Cru Les Clos

Frankrijk, Chablis chardonnay
€ 129,50

William Fevre Chablis Grand Cru Valmur

Frankrijk, Chablis chardonnay
€ 105,00
Sluiten menu