Matetic Corrallilo Chardonnay

San Antonio Valley is een kleine wijnregio in Chili, vooral bekend om de hoge kwaliteit van zijn pinot noir. De wijngaarden liggen er op glooiende heuvels. De vallei ligt ten westen van de hoofdstad Santiago en ten zuiden van Casablanca Valley; de Stille Oceaan vormt de westelijke grens. De wijnbouw wordt hier sterk beïnvloed door de oceaan. Normaal gesproken associeer je mistige ochtenden en voorjaarsvorst eerder met Napa Valley en Bordeaux dan met Chili, maar de Humboldtgolfstroom zorgt voor precies deze omstandigheden in San Antonio Valley. Zonder die invloeden zou wijnbouw in dit gebied niet eens mogelijk zijn, aangezien de vallei dichter bij de evenaar ligt dan welke Europese wijngaard ook. De koelere weersomstandigheden overdag en de flinke daling van de temperatuur 's nachts leiden tot een langer groeiseizoen en langere rijpingsperiode. Dat levert pinot noir en chardonnay van hoge kwaliteit op, met een mooie balans tussen suiker en zuur. De bodem is rijk aan graniet, met een toplaag van klei: perfect voor wijnbouw. De wijnstokken worden gedwongen diep in de grond te wortelen op zoek naar water en voedingstoffen, wat leidt tot gezonde planten die druiven van een hoge kwaliteit leveren. De matige neerslag is net niet genoeg om de wijnstokken in stand te houden; vandaar dat enige irrigatie nodig is.

Matetic is een nog jong wijnbedrijf, opgericht in 1999, met grote ambities. De (niet onbemiddelde) Matetic familie besloot de wijnwereld te gaan verkennen, want er bestond een groot geloof in het potentieel (klimaat en bodem) van de Rosario Valley. Gebruikmakend van alle kennis, die voorhanden is op druiven- en wijntechnische gebied werd en wordt gewerkt aan een nu al indrukwekkend gamma wijnen. Alle op biologisch dynamische wijze tot stand gekomen. Kosten noch moeite worden gespaard. De Matetic familie bezit zo'n beetje het gehele dal en ze hebben goed laten onderzoeken op welke plaatsen een bepaalde druivensoort het best aangeplant kon worden. Met de voor deze druif ideale omstandigheden zowel qua bodem als microklimaat. Modern, zakelijk en op biologisch dynamische grondslag, dat is best gedurfd, maar getuigt van groot vertrouwen in deze manier van werken.

Een 'stylish chardonnay' vermeld het etiket en daar is geen woord van gelogen. Elegant en complex, rijpe perzik en tropisch fruit verweven met een keurige opvoeding in gebruikt Frans eikenhout. Intens van smaak met aangenaam licht boterige kieteling van het gehemelte en een afdronk die nog even na zindert. Helder bleek van kleur met een lichtgroene zweem, in de neus naast tropisch fruit een duidelijk boterige caramel- en houttoets. Levendige frisboterige aanzet (hoe kan het!) met elegant toasty houtbittertje, subtiele tonen van perzik en tropisch fruit ( meloen). Weelderig strak en klassiek modern. Best of both worlds dus. Mooi in balans, goed gestructureerde wijn, die klassiek aan doet maar een heerlijke doordrinkfactor heeft. Iedere slok spannend! In Chili is de wijnontwikkeling doorgegaan, niks geen overrijpe dikke wijnen meer met een teveel aan hout, maar juist verfijnde levendige elegante wijnen met gedoseerd houtgebruik. De Corralillo wijn serie van Matetic. Coralillo is de naam van een meer dan honderd jaar oude wijnkelder en 'wijnmakerij' in Rosario Valley waar ooit de zogenaamde missionarisdruif geteeld en geoogst werd door de in Chili neergestreken missionarissen, die het geestrijke vocht blijkbaar broodnodig hadden om hun missie te verwezenlijken.

Matetic Corralillo Chardonnay

€ 17,45

Specificaties

Stijl Elegant, Sappig, Vol
Aroma's Geel fruit, Ceder, Citrus
Regio San Antonio Valley, Chili
Druif chardonnay
Agricultuur Biologisch
Oogstjaar 2019

Matetic Corralillo Chardonnay als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Gerelateerde producten

Menu