Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

De Loirevallei is een prachtig wijngebied met glooiende heuvels en schitterende renaissance-kastelen. Niet voor niets wordt deze wijnstreek ook wel ‘Jardin de France’ genoemd. De rivier de Loire meandert meer dan 1000 km door het gebied heen omringd door de mooiste wijngaarden. De rivier ontspringt bij het Massif Central in de Ardèche en mondt uit in de Atlantische Oceaan bij Nantes. Bij het dorpje Pouilly-sur-Loire begint het wijngebied de Loire officieel. De rivier stroomt hier met haar vele zijriviertjes verder door een gebied met glooiende heuvels, uitgestrekte bossen en vruchtbare groene velden. Doordat het wijngebied zeer breed is, zijn er grote onderlinge verschillen in klimaat, bodemsamenstelling en druivenrassen

Jérémie Huchet, een van de rijzende sterren van de Loire, is een wijnmaker van de vierde generatie die zijn stempel drukt op de Muscadet. In 2001 nam hij het familiedomein Domaine de la Chauvinière in Château-Thébaud over van zijn vader Yves, een gewaardeerde wijnbouwer in het westelijke deel van de Loire. Jérémie kocht nieuwe wijngaarden aan en zette alles om naar biologische wijnbouw. Op dit moment bezit hij 72 hectare in voornamelijk Muscadet-Sèvreet-Maine waarbij hij oude tradities respecteert en ze nieuw leven inblaast. Het wijnbedrijf heeft zich voornamelijk toegelegd op de productie van Muscadetwijnen, gemaakt van melon de Bourgogne. Deze druif is goed in staat om het specifieke terroir van een bepaalde plek volledig uit te dragen. Huchet werkt met verschillende percelen op verschillende terroirs. Per cuvée zijn locatie, grond en ondergrond zeer bepalend. In alle gevallen is de invloed van de Atlantische Oceaan en de Loire groot.

De Chapeau is een blend van melon de bourgogne en sauvignon blanc. Na een strenge selectie van de druiven vindt de vinificatie plaats op lage temperatuur in roestvrijstalen tanks.

Expressieve, sappige wijn met florale tonen en daarnaast exotisch fruit. De smaak is fris, zacht en toegankelijk met een duidelijke hint van citroen. Een echte aperitiefwijn, maar ook lekker bij schaal- en schelpdieren, lichte visgerechten, salades en asperges.

Chapeau Melon Blanc Jeremy Huchet

€ 11,75
Klik en bestel

Specificaties

Stijl Aromatisch, Elegant, Sappig
Aroma's Appel, Bloemig, Citrus
Regio Frankrijk, Loire
Druif sauvignon blanc, melon
Agricultuur lutte raisonee
Oogstjaar 2023

Chapeau Melon Blanc Jeremy Huchet als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Pouilly Fume Domaine Thibault

Frankrijk, Loire sauvignon blanc
€ 19,45

Domaine de Loges Muscadet de Sevre et Maine sur Lie

Frankrijk, Loire melon de bourgogne
€ 11,25

Joel Delaunay Sauvignon Blanc Orange

Frankrijk, Loire sauvignon blanc
€ 21,25

Vouvray Selection Domaine Domaine Vigneau-Chevreau

Frankrijk, Loire chenin blanc
€ 15,75

Menetou Salon Domaine Clement 0.375

Frankrijk, Loire sauvignon blanc
€ 11,95
Sluiten menu