Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

De geschiedenis van het bedrijf Piazzo begon in de jaren zestig met het jonge echtpaar Armando Piazzo en Gemma Veglia, in San Rocco Seno d'Elvio, een kleine deelgemeente van Alba. Beiden afkomstig uit families van wijnmakers, besluiten om de familietradities voort te zetten door te investeren in de Langhe, een gebied wat destijds nog niet bekend was om diens uitmuntende keuken en wijnen. Het bleek een schot in de roos te zijn met als resultaat een prachtige, florerende wijnmakerij waaruit spannende, kwalit atief hoogstaande wijnen voortvloeiden. Tegenwoordig, ruim een halve eeuw verder zwaaien dochter Marina en haar man Franco de scepter over het inmiddels 70 hectare aan wijngaarden tellende domein. De wijngaarden zijn hoofdzakelijk aangeplant met Piemontes belangrijkste, traditionele druivenrassen Nebbiolo, Barbera, Dolcetto, Moscato en Arneis, aangevuld met internationale rassen zoals Chardonnay en Merlot.

De zoon en dochter van Marina en Franco zijn inmiddels ook aan boord van het familiebedrijf. Na hun studie oenologie aan de vermaarde "Umberto I" universiteit in Alba, hebben Simone en Marco, als derde generatie, innovatieve ideeën en technieken ingebracht in het bedrijf om te worden geïntegreerd met de ervaring van ouders en grootouders. De toekomst is in goede handen.

De druiven zijn afkomstig van de Cortine wijngaard op een zandige kalkrijke ondergrond, op een hoogte van 350 mtr, op de heuvels bij Roero ten noorden van Alba. De wijn rijpt 6-8 maanden op stainless steel, daarna rijpt de wijn op fles nog enkele maanden in de kelders van het domein.

Gemaakt van 100% arneis is de wijn floraal, mineraal met tonen van appel, citroen, hazelnoot en salie.
Mond: Delicate, frisse, minerale aanzet van geel fruit met veel structuur. Lange, sappige afdronk met veel sap.
Lekker te combineren met gerookte vis, sushi, vitello tonnato, schaal-en schelpdieren.

Piazzo Roero Arneis

€ 18,75
Klik en bestel

Specificaties

Stijl Aromatisch, Mineraal, Sappig
Aroma's Appel, Geel fruit, Vijg
Regio Italie, Piemonte
Druif arneis
Oogstjaar 2021

Piazzo Roero Arneis als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

La Spinetta Bricco Quaglia Moscato d'Asti

Italie, Piemonte moscato
€ 18,95

Piazzo Langhe Chardonnay "Strangé"

Italie, Piemonte chardonnay
€ 19,45

Gaja Rossj Bas

Italie, Piemonte chardonnay, sauvignon
€ 67,95
Sluiten menu