Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

Louis Chèze, gestart in 1978 met 1 hectare wijngaard in Saint-Joseph, bezit momenteel 70 ha, waarvan 51 ha syrah, 4 ha marsanne en 15 ha viogner waarvan 4 ha in Condrieu. Andere wijnen die Louis Chèze produceert zijn: Côte Rôtie, Cornas, St. Joseph rood en wit en diverse IGP-wijnen van uitmuntende kwaliteit. Daarnaast is Louis Chèze actief met twee andere wijnboeren in een samenwerking: Les Vignobles de Seyssuel. Zij bezitten op de oostelijke Rhône oever wijngaarden ten noorden van de stad Vienne, dus buiten de officiële Rhône-appellaties. In de Romeinse tijd kwamen hier beroemde wijnen vandaan, in 1883 kwam er een eind aan de wijnbouw door de phylloxera plaag. Ruim 100 jaar later zijn deze dus herbeplant met o.a. syrah en viognier. Deze wijnen moeten gaan concurreren met de beroemde Côte-Rôtie en Condrieu wijnen. De resultaten zijn veelbelovend. Alle wijnen van Louis Chèze zijn van zeer hoogstaande kwaliteit, 20% wordt verkocht in de export.

Deze Saint-Joseph komt van de terrasvormig aangelegde hellingen rondom Limony, in het zuidelijkste puntje van het Condrieu-gebied. Na de persing wordt het sap overgebracht in eikenhouten vaten, deze zijn voor 20% nieuw, de overige 80% zijn 1 tot 2 jaar oud. De gisting verloopt onder een lage temperatuur van ca 15ºC. Hierna blijft de wijn nog 8 maanden op fust waar ook de malolactische gisting plaatsvindt en het omroeren van de ‘lie’ (bâtonnage). Botteling vindt plaats in de zomer van het jaar na de oogst. Saint-Joseph Blanc is op zijn best tussen 1 en 3 jaar oud.

Volgeel van kleur. Een rijke geur waarin rijp steenfruit als perzik en mirabelle. De smaak is sappig, rijk en mondvullend, zeer aangenaam, zwoel met licht eiken. De afdronk is rond en blijft lang in de mond hangen.

Saint Joseph Blanc Louis Cheze

€ 37,95
Klik en bestel

Specificaties

Stijl Aromatisch, Fruitrijk, Romig
Aroma's Bloemig, Geel fruit, Ceder
Regio Frankrijk, Rhone
Druif marsanne, roussanne
Oogstjaar 2022

Saint Joseph Blanc Louis Cheze als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Condrieu Maison les Alexandrins

Frankrijk, Rhone viognier
€ 55,00

Domaine de Grangeneuve Blanc

Frankrijk, Rhone viognier
€ 21,95

Crozes Hermitage Blanc Maison Les Alexandrins

Frankrijk, Rhone marsanne, roussanne
€ 24,95

Marsanne Louis Cheze

Frankrijk, Rhone marsanne
€ 18,75

Lou Pontias Viognier

Frankrijk, Rhone viognier
€ 12,50
Sluiten menu