Angludet

Het dorpje Margaux is gelegen in de streek Haut Médoc, ten noorden van de stad Bordeaux. In de Bordeaux geldt dat hoe kleiner het in de appellatie omschreven gebied is, hoe hoger de kwaliteit. In het dorp Margaux wonen slechts 1400 mensen en het mag dan ook geen metropool heten, maar gemeten in wijnkwaliteit behoort Margaux tot de absolute top. De bodemgesteldheid, klimaat en aangeplante druivenrassen zorgen voor een ideale combinatie voor wijnen van hoge kwaliteit.

Al in 1150 was er sprake van het huis Angludet wat zoveel betekent als engel van de hoge aarde. Het kasteel is een van de aller-oudste uit de regio Médoc, het werd gebouwd in de 11de eeuw. De wijngaarden van Château d’Angludet liggen bij de monding van de Garonne. Het kasteel is omringd door een gigantisch domein van 85 hectaren waarvan 32 ha. beplant met wijngaarden. Deze zijn beplant met de typische druivenrassen uit Médoc: Cabernet Sauvignon, Merlot en Petit Verdot. De wijnmakers van Château d’Angludet geven telkens weer het beste van zichzelf. De druiven voor deze Margaux worden met de hand geplukt, ontsteeld en gedurende 3 weken ‘omgeroerd’ op vat. Tijdens deze maceration komt de eerste vergisting op gang, een proces dat voortduurt ook na de persing van de borrelende vruchten. De temperatuur komt dan bewust hoog, tot wel 32° Celsius. Na de melkzure fermentatie vindt gedurende 12 maanden lagering op eiken vaten plaats waarna de assemblage van de verschillende wijnen in de verhouding 65% cabernet sauvignon en 30% merlot en 5% cabernet franc kan worden samen gesteld.

De wijn is in het glas intens rood met een paarse schakering. Hij heeft een krachtige neus gedomineerd door zwart fruit, kersen en pruimen met een hint vanille. In de mond is deze Margaux rond en volumineus, met een goede tanninestructuur en zuurbalans die een lang leven voorspellen. Diezelfde complexiteit komt ook terug in de lange finale en het maakt deze wijn - zeker na enkele jaren flesrijping - bijzonder geschikt als begeleider van stevige vleesgerechten en belegen kazen. Een klassieke Margaux met zwart fruit, stoere structuur, finesse en complexiteit. Tenminste houdbaar tot 2025!

Ch. d'Angludet Margaux

€ 72,50

Specificaties

Stijl Rijk, Gestructureerd, Vol
Aroma's Blauwe bes, Ceder, Kers
Regio Margaux, Frankrijk
Druif cabernet sauvignon, merlot +
Oogstjaar 2016

Ch. d'Angludet Margaux als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Gerelateerde producten

Menu