Beaucastel Chatneuf

Famille Perrin is een van de meest ambitieuze wijnmakersfamilies in de Franse zuidelijke Rhône. In ruim honderd jaar tijd bouwde generatie na generatie aan een buitengewoon indrukwekkend wijnbedrijf. In 1909 kocht olijfhandelaar Pierre Tramier Château de Beaucastel, een domein met een prachtig terroir dat hij later zou overdragen aan zijn schoonzoon, Pierre Perrin. Na de Tweede Wereldoorlog nam diens zoon, Jacques Perrin, het domein over om als groot visionair richting te geven aan de filosofie en werkwijzen die vandaag de dag nog steeds heilig zijn. Zo werd in 1953 begonnen met biologische landbouw en werd in 1970 de stap gezet naar biodynamische landbouw.


Terroir. De kracht ofwel het geheim van terroir ligt, zoals altijd in een unieke combinatie van bodem, micro-klimaat, gebruikte druivenrassen en de filosofie en werkwijze van de wijnmaker. Perrin beschikt over 130 hectaren, waarvan er 70 bestemd zijn voor de a.c. Châteauneuf-du-Pape, Château de Beaucastel‚ en 30 voor de, net over de Châteauneuf-du-Pape-grens‚ gelegen, Côtes du Rhône a.c. Coudoulet de Beaucastel. De overige 30 hectaren worden gebruikt voor een roulatiesysteem om percelen met slecht producerende stokken te verjongen met nieuwe stokken. De bovenlaag bestaat voornamelijk uit rolkeien; het kenmerkende beeld van Châteauneuf-du-Pape. Overdag opgenomen warmte wordt ‘s nachts via de stokken aan de vruchten doorgegeven. Vandaar dat men wel van een bodem met twee zonnen spreekt. De onderbodem is voor een gedeelte kalkrijk (zeer goed voor de mineraliteit van de wijnen). En een combinatie van (rode) klei, zand en kiezel.

Na de handmatige pluk worden de druiven geselecteerd, ontsteeld en afzonderlijk gevinifieerd. Na kneuzing van de druiven laat men een temperatuur gecontroleerde alcoholische fermentatie met wilde (druifeigen) gisten plaatsvinden op grote eikenhouten foeders voor syrah en mourvèdre. Voor de overige druiven gebeurt dit in betonnen tanks. Nadat de druiven geperst zijn en de jonge wijn op grote houten foeders de malolactische gisting heeft ondergaan, volgt de assemblage en aansluitend rijping op eikenhouten foeders. Na 12 maanden wordt er na zeer lichte filtering gebotteld. Dit hele proces verloopt volgens biologische en biologisch dynamische regels en voorschriften.

Diep inkt-achtig robijnrood van kleur. In de neus aroma’s van zwarte bessen, bramen, chocola, tabak en garrigue (gedroogde Provençaalse kruiden). In het smaakpalet tonen van zeer rijp, klein zwart fruit, kersenjam, vijgen, lavendel en tijm, die worden gevolgd door een lange afdronk met mooie zacht rijpe tannines.

Chateau de Beaucastel Chateauneuf du Pape

€ 105,00

Specificaties

Stijl Vol, Sappig, Stoer
Aroma's Blauwe bes, Kers, Specerijen
Regio Rhone, Frankrijk
Druif syrah, grenache +
Agricultuur bio dynamisch
Oogstjaar 2020

Chateau de Beaucastel Chateauneuf du Pape als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Gerelateerde producten

Menu