Catherinette Blanc

Domaine la Catherinette is een klein familiebezit dat sinds 1888 in handen is van de familie Jouve. De 30 ha. wijngaard liggen eels in de Gorges de l'Ardeche en deels in de Cèze vallei. Op dit moment staat de 5e generatie aan het roer en beheert de 30 ha. wijngaard, welke voornamelijk op klei, kalksteen en kiezel bodem groeien! Goed beschut tegen de heersende wind, op het zuiden en bedekt met grind, profiteert de wijngaard van een blootstelling en een microklimaat dat zeer gunstig is voor de teelt van de wijnstok. Al deze ingrediënten zorgen voor een optimale rijping van de druiven en geven de wijnen van de Catherinette een persoonlijkheid en een karakter dat hen onderscheidt van alle andere. De druivenstokken zijn gemiddeld 40 jaar oud en Philippe en zijn zoon Gabriël werken biologisch met veel aandacht voor de druiven en de omgeving. Erg traditioneel ingesteld werkt men toch met de modernste vinificatie-apparatuur om het beste resultaat te bereiken. Ze werken dan ook met traditionele druivenrassen als Viognier, Roussanne, Marsanne en Vermentino in het wit, Grenache, Syrah, Marselan, Mourvèdre, Cinsault, Carignan.

De Catherinette blanc is een heerlijke, gulle blend van 75% roussanne en 25% viognier. Door het lage rendement(30 hl/ha) krijgt de wijn veel concentratie. Na een strenge selectie van het fruit worden de druiven al na enkele uren inweking zachtjes geperst. De fermentatie duurt zo'n 25 dagen bij een lage temperatuur om de frisheid van de aroma's te behouden. Na 5 maanden rijping op rvs cuves wordt de wijn gebotteld.

Het resultaat is een levendige wijn met genereuze tonen van fijn geel fruit, abrikozen en bloemen. De smaak is elegant met veel sap en een mooie balans tussen frisheid en romigheid. In de afdronk komt het zachte fruit terug. Meer dan voldoende frisheid om de wijn als aperitief in te zetten en zeker vol genoeg als behgeleider van bv. coquilles, schaaldieren of gegrilde vis.

Domaine la Catherinette Blanc Rhone - binnenkort weer verkrijgbaar

€ 14,95

Specificaties

Regio Rhone, Frankrijk
Druif roussanne, viognier
Agricultuur Biologisch
Oogstjaar 2023

Domaine la Catherinette Blanc Rhone - binnenkort weer verkrijgbaar als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Gerelateerde producten

Menu