Catherinette Rouge

Elegant en expressief, met zoete tonen van rood fruit op siroop, kruiden (kruidnagel) en een vleugje karamel. De weelderige en subtiele mond heeft tonen van vlaai en een vleugje kaneel. De afwerking van deze charmante wijn, ondersteund door elegante tannines, combineert delicatesse en rijkdom.

Domaine la Catherinette is een klein familiebezit dat sinds 1888 in handen is van de familie Jouve. De 30 ha. wijngaard liggen eels in de Gorges de l'Ardeche en deels in de Cèze vallei. Op dit moment staat de 5e generatie aan het roer en beheert de 30 ha. wijngaard, welke voornamelijk op klei, kalksteen en kiezel bodem groeien! Goed beschut tegen de heersende wind, op het zuiden en bedekt met grind, profiteert de wijngaard van een blootstelling en een microklimaat dat zeer gunstig is voor de teelt van de wijnstok. Al deze ingrediënten zorgen voor een optimale rijping van de druiven en geven de wijnen van de Catherinette een persoonlijkheid en een karakter dat hen onderscheidt van alle andere. De druivenstokken zijn gemiddeld 40 jaar oud en Philippe en zijn zoon Gabriël werken biologisch met veel aandacht voor de druiven en de omgeving. Erg traditioneel ingesteld werkt men toch met de modernste vinificatie-apparatuur om het beste resultaat te bereiken. Ze werken dan ook met traditionele druivenrassen als Viognier, Roussanne, Marsanne en Vermentino in het wit, Grenache, Syrah, Marselan, Mourvèdre, Cinsault, Carignan.

De Catherinette Rouge is een heerlijke, gulle blend van 65% grenache en 35% syrah. Door het lage rendement(40 hl/ha) krijgt de wijn veel concentratie. Na een strenge selectie van het fruit (handmatige oogst) worden de druiven ontsteeld en gekneusd. Tijdens de fermentatie past men in het begin pigeage toe (het onderdompelen van de hoed). De jonge wijn krijgt na vergisting nog 10 maanden rijping waarvan 20% op Frans eikenhout.

Domaine la Catherinette Rouge Rhone

€ 13,95

Specificaties

Stijl Fruitrijk, Sappig, Kruidig
Aroma's Blauwe bes, Kers, Specerijen
Regio Rhone, Frankrijk
Druif grenache noir, syrah
Agricultuur Biologisch
Oogstjaar 2022

Domaine la Catherinette Rouge Rhone als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Gerelateerde producten

Menu