guado-di-gemoli-superiore-doc-bolgheri

In het midden van Italië, aan de westkust langs de Tyrrheense Zee, ligt een van de mooiste plekjes op aarde: Toscane. Het kent een rijke geschiedenis en daarmee gelukkig ook een indrukwekkende culinaire traditie waarin wijn uiteraard een vooraanstaande rol vervult.

Chianti is het beroemdste wijngebied van Toscane. Het ligt grofweg tussen de steden Florence en Siena. Maar Toscane biedt meer wijn dan alleen Chianti. Het schilderachtige dorpje Montalcino in de provincie Siena bijvoorbeeld, is herkomstgebied voor de bijzondere Brunello di Montalcino. Een speciale plek binnen Toscane neemt het kustgebied Maremma in, met Bolgheri als epicentrum. Deze streek was in de jaren dertig nog een moerasachtig gebied. De wat hoger gelegen delen bleken echter ideaal voor wijnbouw. En aangezien Maremma een wijntraditie ontbeerde, gaf dat producenten de vrijheid om wijnen te maken naar eigen inzicht. Dat resulteerde in een wijnstijl die overwegend ‘internationaal’ is, maar met een onmiskenbaar Italiaans karakter: de zogenaamde Super Tuscan. Dit kunnen wijnen zijn gemaakt van Bordeauxdruiven of van bijvoorbeeld Rhônedruif syrah, al dan niet in combinatie met traditionele Toscaanse druivenrassen. Veelal genieten deze Super Tuscans een grote reputatie en zijn ze commercieel zeer succesvol.

De 'Azienda' van Giovanni Chiappini ligt in het hart van Bolgheri. Als zoon van immigranten uit De Marken die zich hier in de 50er jaren vestigde, volgde hij de familietradities en verbeterde stapsgewijs de kwaliteit van zijn wijn! Met als directe burens Sassicaia en Ornellaia krijgen zijn wijnen elk jaar hogere waarderingen van de internationale wijnpers. En tercht!! Een absoluut grote wijn ... Super Tuscan!

Gemaakt van 80% cabernet sauvignon en 20% merlot! Na een strenge selectie ondergaat het fruit een zorgvuldige vinificatie in temperatuurgecontroleerde cuves. De jonge wijn krijgt vervolgens 18 maanden rijping in deels nieuw eikenhout en deels 2e en 3e jaars hout Dieprobijnrode wijn met tonen van rijp rood en zwart fruit, vanille en specerijen. Daarnaast ook tonen van zoethout, tabak en kaneel. Een krachtige, maar o zo elegante wijn!

Guado de Gemoli Bolgheri Superiore Toscane

€ 75,00

Specificaties

Stijl Gestructureerd, Vol, Elegant
Aroma's Blauwe bes, Ceder, Specerijen
Regio Toscane, Italie
Druif cabernet sauvignon, merlot
Agricultuur Biologisch
Oogstjaar 2017

Guado de Gemoli Bolgheri Superiore Toscane als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Gerelateerde producten

Menu