Matetic Corrallilo Syrah

San Antonio Valley is een kleine wijnregio in Chili, vooral bekend om de hoge kwaliteit van zijn pinot noir. De wijngaarden liggen er op glooiende heuvels. De vallei ligt ten westen van de hoofdstad Santiago en ten zuiden van Casablanca Valley; de Stille Oceaan vormt de westelijke grens. De wijnbouw wordt hier sterk beïnvloed door de oceaan. Normaal gesproken associeer je mistige ochtenden en voorjaarsvorst eerder met Napa Valley en Bordeaux dan met Chili, maar de Humboldtgolfstroom zorgt voor precies deze omstandigheden in San Antonio Valley. Zonder die invloeden zou wijnbouw in dit gebied niet eens mogelijk zijn, aangezien de vallei dichter bij de evenaar ligt dan welke Europese wijngaard ook. De koelere weersomstandigheden overdag en de flinke daling van de temperatuur 's nachts leiden tot een langer groeiseizoen en langere rijpingsperiode. Dat levert pinot noir en chardonnay van hoge kwaliteit op, met een mooie balans tussen suiker en zuur. De bodem is rijk aan graniet, met een toplaag van klei: perfect voor wijnbouw. De wijnstokken worden gedwongen diep in de grond te wortelen op zoek naar water en voedingstoffen, wat leidt tot gezonde planten die druiven van een hoge kwaliteit leveren. De matige neerslag is net niet genoeg om de wijnstokken in stand te houden; vandaar dat enige irrigatie nodig is.

Matetic is een nog jong wijnbedrijf, opgericht in 1999, met grote ambities. De (niet onbemiddelde) Matetic familie besloot de wijnwereld te gaan verkennen, want er bestond een groot geloof in het potentieel (klimaat en bodem) van de Rosario Valley. Gebruikmakend van alle kennis, die voorhanden is op druiven- en wijntechnische gebied werd en wordt gewerkt aan een nu al indrukwekkend gamma wijnen. Alle op biologisch dynamische wijze tot stand gekomen. Kosten noch moeite worden gespaard. De Matetic familie bezit zo'n beetje het gehele dal en ze hebben goed laten onderzoeken op welke plaatsen een bepaalde druivensoort het best aangeplant kon worden. Met de voor deze druif ideale omstandigheden zowel qua bodem als microklimaat. Modern, zakelijk en op biologisch dynamische grondslag, dat is best gedurfd, maar getuigt van groot vertrouwen in deze manier van werken.

Diepdonkere levendig paarsachtige rode wijn met ongekend expressieve en verleidelijke aroma's van intens donker bessenfruit met wat boerse accenten (stal, leer), specerijen en houttonen. Lekker juicy sappige en levendige aanzet met intense smaak van rijp fris donker bessenfruit, bramen zwarte bessen. Een wijn met veel power, pit, minty tonen, accenten van groene en witte peper, intens en geconcentreerd met een fijn ziltig minerale toets. Uitstekende balans en structuur door de levendige zuren en rijpe , stevige tannines. Deze Corralillo Syrah van Matetic komt heel fris over, is redelijk complex en heeft ontzettend veel smaak en (pas op!) verleid tot doordrinken. De Corralillo wijn serie van Matetic Coralillo is de naam van een meer dan honderd jaar oude wijnkelder en 'wijnmakerij' in Rosario Valley waar ooit de zogenaamde missionarisdruif geteeld en geoogst werd door de in Chili neergestreken missionarissen, die het geestrijke vocht blijkbaar broodnodig hadden om hun missie te verwezenlijken.

Matetic Corralillo Syrah

€ 22,75

Specificaties

Stijl Aromatisch, Gestructureerd, Rijk
Aroma's Blauwe bes, Ceder, Peper
Regio San Antonio Valley, Chili
Druif syrah
Agricultuur Biologisch
Oogstjaar 2018

Matetic Corralillo Syrah als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Gerelateerde producten

Menu