Am Stein GRauburgunder Sekt

In het hart van de beroemde Würzburger Stein wijngaard ligt het Weingut Am Stein. Sandra en Ludwig Knoll zijn de vijfde generatie in dit familiebedrijf dat gesticht werd in 1890. Dat kwaliteit bij Ludwig Knoll boven alles gaat vinden we terug in de regulering van de opbrengst per ha, de selectieve oogst en de zorgvuldige manier waarop hij zijn wijnen vinifieert. In Weingut-am-Stein wijnen proeft u de passie van de wijnmaker. Deze passie en ervaring waarmee Ludwig Knoll wijn maakt deelt hij met collega' s binnen de VDP, de vereniging van "Prädikatsweingüter", die internationaal in hoog aanzien staat.


De wijngaarden, met een oppervlakte van bijna 20 ha zijn beplant met silvaner 25%, Pinot 25% (pinot blanc, pinot gris and pinot noir) en riesling 20%. müller thurgau, en scheurebe completeren het geheel. Het Weingut am Stein bezit top wijngaarden in de Lagen Würzburger Stein, de Würzburger Innere Leiste en de Stettene r Stein. Ludwig Knoll produceert Gutswijnen met mooie fruitige aroma 's , de Lagenwijnen zijn krachtige maaltijdbegeleiders en zijn Grosses Gewächs Riesling Innere Leiste behoort tot de top van Duitsland.

Een prachtige Sekt van 100% grauburgunder. Na vinificatie rijpt de sekt minimaal 36 maanden “sur latte” vòòr degorgement.

In de neus rijpe appel, toast, zachte karamel en brioche. Daarnaast nootachtige tonen en veel citrusfrisse aroma’s. In de mond levendig en zuiver met een knisperende frisheid. Een perfecte begeleider van geroosterd gevogelte, foie gras, zalm en vis met lichte kruidensauzen.

Am Stein Grauburgunder Sekt

€ 28,50

Specificaties

Stijl Aromatisch, Levendig, Elegant
Aroma's Appel, Citrus, Vijg
Regio Franken, Duitsland
Druif grauburgunder
Agricultuur bio dynamisch
Oogstjaar 2017

Am Stein Grauburgunder Sekt als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Gerelateerde producten

Menu