Pingus

Peter Sisseck, van Deense origine, is een van Spanjes meest bekende wijnmakers. Hij deed ervaring op als jonge oenoloog in Bordeaux en Californië en startte vervolgens in 1990 als oenoloog van het domein Hacienda Monasterio in Ribera del Duero. Het was hier dat hij het werkelijke potentieel van de Tinto Fino leerde inschatten. In 1995 maakte hij zijn eerste eigen wijn in een garage in Quintalilla de Onésimo. Sisseck werkt vanaf het begin met oude wijnstokken en verzorgt deze volgens de biodynamische principes. Samen met Pablo Rubio startte hij in 2007 het project PSI. De mythe Pingus werd geboren

Pingus is afkomstig van vier oude wijngaarden die dateren uit 1929. Het gebied bevindt zich 700 tot 850 meter boven de zeespiegel. Het vriest er ‘s winters en soms ook nog in het voorjaar. In de zomer kan temperatuur tot 40ºC oplopen, waarbij 's nachts vaak forse temperatuurdalingen optreden. Door deze klimatologische omstandigheden is het groeiseizoen relatief kort. De zuidelijke ligging op de 40e breedtegraad en bovengenoemde temperatuurvariaties vormen de ideale biotoop voor de productie van grote Ribera del Duero wijnen: "vinos Ribera del Duero". De bodemsamenstelling is een schoolvoorbeeld van de ideale wijngaardgrond: kalk, klei, rivierslib, kwarts en sporenelementen.

Zeer diep van kleur, haast inktzwart. Complex en gesloten. Na wat walsen bloeit het boeket open en krijgen we geconcentreerde fruitimpressies van zowel kersen als rode bessen. Vanilletoets op de achtergrond, leder en vluchtige looizuren van zijn jeugd. De totaliteit van de geuren is onderbouwd door een verantwoorde vatrijping. Sappig en smaakvol. De wijnstijl van de Pingus is veranderd van een meer geconcentreerde stijl naar meer structuur, expressie van de druif en complexiteit.

Pingus Ribera del Duero

€ 1.149,00

Specificaties

Stijl Gestructureerd, Vol, Rijk
Aroma's Cacao, Blauwe bes, Ceder
Regio Ribera del Duero, Spanje
Druif tempranillo
Agricultuur lutte raisonee
Oogstjaar 2018

Pingus Ribera del Duero als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Gerelateerde producten

Menu