Tecedeiras Unico

Douro is de Portugese naam voor de Duero in Spanje. De rivier stroomt in het oosten van Portugal het land in om bij de stad Porto uit te monden in de Atlantische Oceaan. Als we over de wijnstreek Douro spreken, betreft dat het westelijke stroomgebied van de rivier. De streek is van oudsher beroemd vanwege port, de versterkte en zoete wijn. Vroeger was stille wijn hier een bijproduct van port, maar nu niet meer.

Liggend over 1,5 km aan de linkeroever van de rivier de Douro, in het prestigieuze gebied van São João da Pesqueira ligt Quinta das Tecedeiras. Quinta das Tecedeiras dankt zijn naam aan de nonnen die het bewoonden en die zich wijdde a an het weven van het vlas dat er in het verleden groeide. De bodem is van leisteen. De wijngaarden liggen op een hoogte tussen 90 en 190 meter.

Tecedeiras Único wordt alleen gemaakt in jaren van uitzonderlijke oogst: een weergaloze partij van de beste druiven geoogst van wijnstokken die langs de kronkelige terrassen van de Douro-vallei zijn geplant. De kleinschalige ambachtelijke manier van werken zorgt voor de zeldzaamheid van deze wijn.

Handmatige oogst en handmatige selectie van de trossen. Ontstelen en zachte persing. Fermentatie deels in nieuw 500L Frans eikenhouten vate. Na 19 maanden rijping in vaten, de wijn wordt eerst licht geklaard

voor het bottelen. De wijn wordt pas na een jaar flesrijping in de kelders vrijgegeven. Al onze wijnen zijn verzegeld met natuurlijke kurk. Geen filtratie of stabilisatie, wat betekent dat er zich dépôt kan vormen met de jaren. We raden aan om te decanteren.

Complex en met diepte, rijp rood en zwart fruit, kruidige tonen en hints van tabak opvallen. Een wijn met grote precisie. In de mond royaal en verfijnd, aromatisch in de mond, met een zijdezachte smaak van ceder en specerijen en weer rijpe tannines en een enorme lengte.

Tecedeiras Unico tinto

€ 95,00

Specificaties

Stijl Vol, Gestructureerd, Rijk
Aroma's Blauwe bes, Ceder, Specerijen
Regio Douro, Portugal
Druif touriga franca, tinta roriz +
Oogstjaar 2018

Tecedeiras Unico tinto als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Gerelateerde producten

Menu