Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

Het wijngebied Penedès behoort tot een van Spanje's meest innovatieve en gevarieerde wijnstreken. Het gebied ligt grofweg tussen Barcelona en Tarragona en profiteert van een ideaal mediterraan klimaat. De zee is nabij, evenals de bergen. Penedès is vooral beroemd om de Cava die er vandaan komt, maar heeft tegenwoordig veel meer te bieden.

De gunstige ligging ten opzichte van de bergen en de zee heeft een matigende invloed op het klimaat in de wijngaarden. De zon schijnt overvloedig en de bodem is uiterst gevarieerd. In de jaren 70 van de vorige eeuw kwam het wijngebied tot bloei met de aanplant van internationale druivensoorten zoals cabernet sauvignon, pinot noir, chardonnay en sauvignon blanc. Ook werden er grootscheepse investeringen gedaan op het gebied van de modernisering van wijnbouw- en vinificatietechnologie.

Penedès is een wijngebied in Catalunya dat wereldberoemd is geworden om zijn Cava. Witte Cava wordt gemaakt van lokale druiven zoals macabeo, parellada en xarel-lo, vaak aangevuld met chardonnay. Mistinguett maakt meerdere soorten Cava en wil een eerbetoon zijn aan alle vrouwen die dagelijks hard werken om hun dromen waar te maken. Mistinguett is dan ook vernoemd naar de beroemde Franse actrice en zangeres Mistinguett, die leefde tussen 1875 en 1956. Mistinguett - een pseudoniem voor Jeanne Florentine Bourgeois - was destijds de best betaalde vrouwelijke entertainer ter wereld.

De Reserva is een blend van macabeo, xarel-lo, parellada Gemaakt volgens de méthode traditionnelle met een tweede gisting op fles. De wijn rijpt 18 maanden op zijn gistcellen

Bleekgele cava met groene nuances. Complexe neus met wit fruit en subtiele tonen van gebak. De smaak is zacht, maar gestructureerd met rijp fruit, opnieuw iets van g ebak, een levendige zuurgraad en een fijne, elegante mousse.

Opwekkend aperitief en lekker bij allerlei hapjes, charcuterie, gerookte vis en bij niet te zoete desserts.

Cava Mistinguett Brut Reserva

€ 13,75
Klik en bestel

Specificaties

Stijl Elegant, Droog, Rijp
Aroma's Appel, Citrus, Geel fruit
Regio Spanje, Penedes
Druif nacabeo, xarel-lo+

Cava Mistinguett Brut Reserva als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Familia Oliveda Brut Nature Cava

Spanje, Penedes
€ 12,45

Cava Conde Santerra Brut

Spanje, Penedes
€ 7,50

OH! Brut Cava

Spanje, Penedes
€ 11,45
Sluiten menu