Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

Louis Chèze, gestart in 1978 met 1 hectare wijngaard in Saint-Joseph, bezit momenteel 70 ha, waarvan 51 ha syrah, 4 ha marsanne en 15 ha viogner waarvan 4 ha in Condrieu. Andere wijnen die Louis Chèze produceert zijn: Côte Rôtie, Cornas, St. Joseph rood en wit en diverse IGP-wijnen van uitmuntende kwaliteit. Daarnaast is Louis Chèze actief met twee andere wijnboeren in een samenwerking: Les Vignobles de Seyssuel. Zij bezitten op de oostelijke Rhône oever wijngaarden ten noorden van de stad Vienne, dus buiten de officiële Rhône-appellaties. In de Romeinse tijd kwamen hier beroemde wijnen vandaan, in 1883 kwam er een eind aan de wijnbouw door de phylloxera plaag. Ruim 100 jaar later zijn deze dus herbeplant met o.a. syrah en viognier. Deze wijnen moeten gaan concurreren met de beroemde Côte-Rôtie en Condrieu wijnen. De resultaten zijn veelbelovend. Alle wijnen van Louis Chèze zijn van zeer hoogstaande kwaliteit, 20% wordt verkocht in de export.

Deze Bellissima komt van verschillende perceeltjes van de steile hellingen van de Côte Brune en Côte Blonde, de druivenstokken (30-45 jaar oud) geven hier een rendement van 34 tot 38 hl/ha. De druiven worden handmatig geoogst waarbij in de wijngaard al een eerste selectie plaatsvindt. In kleine kratjes van 30 kilo worden de druiven naar de wijnmakerij gebracht, waar een 2e selectie plaatsvindt op de ‘table de tri’. Hierna volgt het ontstelen en een laatste selectie op een vibrerende band. De schilweking en gisting vinden plaats in temperatuur gereguleerde cuves met een kleine inhoud, de malolactische gisting gebeurt op eikenhouten vaten. De jonge wijn rijpt ongeveer 14 maanden op barriques (2-3 jaar oud), waarna er zonder te filteren wordt gebotteld.

Donkerrode kleur en een diepe geur waarin wat zachte specerijen en rijp fruit. De smaak is ferm met een pepertje, iets geroosterd, klein rood fruit en bramen. De afdronk is lang en sappig en geeft een intense indruk na. Heerlijk te combineren met Rundvlees, Iers lam en wild, stoofgerechten, groente/paddestoelengerechten, pasta's, pittige, harde en blauwschimmelkazen.

Cote Rotie Bellissima Louis Cheze

€ 57,95
Klik en bestel

Specificaties

Stijl Fruitrijk, Gestructureerd, Stoer
Aroma's Blauwe bes, Cacao, Specerijen
Regio Frankrijk, Rhone
Druif syrah
Oogstjaar 2019

Cote Rotie Bellissima Louis Cheze als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Saint Joseph Rouge Ro-Ree Louis Cheze

Frankrijk, Rhone syrah
€ 29,95

Syrahvissante Louis Cheze

Frankrijk, Rhone syrah
€ 14,95

Chateau de Beaucastel Chateauneuf du Pape

Frankrijk, Rhone syrah, grenache +
€ 110,00

Via Caritatis Vox Rouge

Frankrijk, Rhone syrah, grenache
€ 17,95

Crozes Hermitage Michel Poinard

Frankrijk, Rhone syrah
€ 22,50
Sluiten menu