Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

May de Lencquessaing ... de naam van één van Bordeaux meest gereputeerde vrouwen. Zij leidde gedurende een lange periode de 2e Grand Cru Classe - Ch. Pichon Longueville Comtesse de Lalande - en met veel succes. Ze erfde het domein in 1978 en tijdens haar vele internationale reizen als directeur van het domein raakte ze onder de indruk van de mogelijkheden en het potentieel van Stellenbosch als wijnstreek en kocht in 2003 Glenelly.

Op de lager gelegen hellingen van Simonsberg plantte ze de eerste druiven en leidt het domein met haar kleinkinderen Nicolas Bureau en Arthur de Lencquessaing. En zo voegt ze een nieuw hoofdstuk toe aan haar indrukwekkende wijncarriere en familiegeschiedenis.

Om tot de beste kwaliteit te komen wordt er biologisch gewerkt en getracht zo min mogelijk in te grijpen, zowel in de wijngaard als in de kelder. Er vindt een strenge selectie van het fruit plaats, er wordt uitsluitend met wilde gisten gewerkt en de wijnen worden niet aangezuurd. Rijping vindt plaats in Franse barriques van toptonneliers, zoals Sylvain en Taransaud.

De 'signature-wijn' van het estate. een complexe blend van 45% Cabernet Sauvignon, 38% Shiraz, 11% Petit Verdot, 6% Merlot. Na een voorzichtige kneuzing van de druiven vindt een koude inweking plaats gedurende 3 dagen, waarna de spontane gisting op gang komt. Na fermentatie krijgt de jonge wijn 18 maanden rijping op Franse barriques en nog enkele jaren flesrijping voor de wijn gereleased wordt.

Een rijke en krachtige wijn met primair aroma's van rood fruit, zwarte bessen en pruimen. Daarna, goed versmolten houttonen en zachte kruidigheid en indrukwekkende lengte.

Glenelly Estate Reserve Red

€ 14,95
Klik en bestel

Specificaties

Stijl Vol, Rijp, Kruidig
Aroma's Blauwe bes, Kers, Leer, Pruim
Regio Zuid Afrika, Stellenbosch
Druif cabernet sauvignon, syrah +
Agricultuur Biologisch
Oogstjaar 2013

Glenelly Estate Reserve Red als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Glenelly Lady May

Zuid Afrika, Stellenbosch cabernet sauvignon, petit verdot +
€ 25,00

Journey's End The Cape Doctor Cabernet Sauvignon

Zuid Afrika, Stellenbosch
€ 25,95

Glenelly Glass Collection Cab. Sauv.

Zuid Afrika, Stellenbosch cabernet sauvignon
€ 9,95

Simonsig Tiara

Zuid Afrika, Stellenbosch cabernet sauvignon, merlot +
€ 21,95

Simonsig Frans Malan Reserve

Zuid Afrika, Stellenbosch
€ 24,95
Sluiten menu