Wagner Stempel Spatburgunder Siefersheim

Rheinhessen gelegen in de driehoek tussen Mainz, Bingen en Worms is een wijngebied met een rijke traditie. Reeds de Romeinen bouwden hier wijn aan. Met ongeveer 26.000 ha wijngaarden is Rheinhessen het grootste Duitse wijngebied. Rheinhessen biedt de wijnstok ideale voorwaarden. Naast een geschikte bodem ook een meer dan gemiddeld aantal uren zon. Het heuvelachtige Noordwesten van Rheinhessen, rond Bad Kreuznach, ook wel genaamd “Hessische Schweiz” heeft een bodem met vulkaanachtig materiaal, die uitgesproken minerale wijnen voortbrengt. De laatste jaren zijn het vooral de jonge wijnboeren met een internationale opleiding die van zich doen spreken door zich op optimale kwaliteit te concentreren en vele prijzen behalen.

Weingut Wagner – Stempel In 1993 heeft Daniel Wagner (35) de regie overgenomen op het ouderlijke Weingut, dat stamt uit 1855. Tijdens zijn opleiding deed hij ervaring op in Bordeaux, Toscane en Californië. Weingut Wagner-Stempel werd in mei 2004 opgenomen in de VDP (Verein Deutsche Prädikatswinzer – de top 200 wijnboeren van Duitsland) Volgens diverse publicaties van vooraanstaande wijnjournalisten is Daniël Wagner er bijzonder goed in geslaagd om zijn wijnen het individuele karakter van het “terroir” mee te geven.

De druiven voor zijn siefersheimer Spatburgunder komen van de oudste wijngaarden in Siefersheim. De druiven worden met de hand geplukt en na vinificatie krijgt de jonge wijn rijping in eiken barriques. Het geeft een zeer volle en complexe neus met tonen van cederhout,
amarenekersen en bosbessen. De smaak is vol en 'warm' met opmerkelijk frisse zuren die de rijke materie beteugelen. In de finale komen de donkere aroma's zoals kruiden, tabak en noten. Een lange afdronk met fijne rijpe taninnes completeert de wijn!

Wagner Stempel Siefersheimer Spatburgunder

€ 23,50

Specificaties

Stijl Elegant, Fruitrijk, Kruidig
Aroma's Kers, Specerijen, Aardbei
Regio Rheinhessen, Duitsland
Druif spatburgunder
Agricultuur biologisch
Oogstjaar 2021

Wagner Stempel Siefersheimer Spatburgunder als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Biologisch

Gerelateerde producten

Menu