Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

RP 94+

Toro heeft (bijna) niet geleden onder de vorst van 2017 die Ribera del Duero decimeerde en in die vroege oogst werden de druiven voor de Pintia 2017 tussen 6 en 17 september geplukt om de frisheid en zuurgraad te behouden. Ze deden ook een zachtere extractie, verminderden het percentage wijn dat malolactisch in het vat ging en gebruikten minder Amerikaans eiken voor de élevage, in een poging een elegantere wijn te verkrijgen. Toch is de wijn rijp, sappig, rond en krachtig met 15% alcohol, met een zacht gehemelte met een pH van 3,9 en 4,5 gram zuurgraad. De wijn rijpte 12 maanden in nieuwe en gebruikte eikenhouten vaten. Het voelt vrij fris en harmonieus aan en vertoont geen warmte. Het houdt het evenwicht en het evenwicht en heeft overvloedige maar fijne tannines. Deze wijnen betalen de tijd terug in de fles, en zelfs als ze nu benaderbaar zijn, zou het met de tijd beter moeten worden. Een triomf over de ongunstige omstandigheden van het jaar.

Deze bodega van de familie Alvarez (Vega Sicilia) in het opkomende gebied Toro heeft in het verleden het nodige stof doen opwaaien. Naar verluidt stegen de prijzen van de wijngaarden in het hele gebied toen het gerucht ging dat de eigenaar van Vega Sicilia bezig was de beste terroirs te selecteren. De familie kocht 70 hectare wijngaard in de geselecteerde zones. Een gedeelte daarvan is beplant met oude Tinto de Toro. Hoewel dit een variant is van de Tempranillo zijn er verschillen: de schil is dikker en de druiven zijn kleiner. Hierdoor is de Tinto de Toro beter bestand tegen de onbarmhartig schijnende zon en hoge temperaturen overdag.

Bodegas y Viñedos Pintia

De kelder van Pintia bevindt zich in San Roman de Hornija tegenover Bodegas Elias Mora. De eerste twee oogsten 2001 en 2002 gooiden meteen hoge ogen bij de ‘wine critics’. In de USA is was er een run ontstaan op deze wijn, wat opmerkelijk is voor eerste jaargangen!

De Pintia is uiterst beperkt beschikbaar omdat de wijn alleen van druiven van oude stokken is gemaakt. In de toekomst zal de productie toenemen.

Pintia 2017

€ 74,95
Klik en bestel

Specificaties

Stijl Gestructureerd, Rijp, Vol
Aroma's Blauwe bes, Ceder, Leer
Regio Spanje, Toro
Druif tinto del toro
Agricultuur biologisch
Oogstjaar 2017

Pintia 2017 als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Topo Natural Toro

Spanje, Toro tinto del toro
€ 15,95
Sluiten menu