Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

De Rosso di Montepulciano is dieprood van kleur met een uitnodigende geur van bloemen en rood fruit (kersen). De smaak is vol en fris-kruidig met zachte tannines. Zeer klassiek gemaakt en niet direct een heftige fruitbom in het glas.

Toscane bestaat uit 10 provincies en is de op 4 na grootste regio van Italië. Ze bloeide vanaf de 14e eeuw op tot een van de mooiste en rijkste gebieden met naast een literaire traditie, veel architectuur, schilder-en beeldhouwkunst. Niet voor niets zijn er de belangrijke toeristische steden als Pisa, Lucca, Firenze (Florence) en Siena. Maar Toscane is overwegend heuvelachtig en wordt ook gezien als een van de mooiste “groene” delen van Italië waar het “agriturismo”, waarbij bezoekers op boerderijen vaak in een van 120 natuurreservaten verblijven, gestimuleerd wordt. Op wijngebied speelt Toscane al eeuwenlang is zeer belangrijke rol. Naast Chianti als internationaal een van Italië’s bekendste wijnen, zijn ook de DOCG Vino Nobile di Montepulciano, Brunello di Montalcino, Carmignano en Vernaccia si San Gimignano (een van de weinige witte wijnen) bekend.

De Sangiovese druiven (hier Prugnolo Gentile genoemd; goed voor 95%) voor de Rosso zijn afkomstig van stokken met een leeftijd van 10 tot 30 jaar oud. De wijn ondergaat een rijping van 6 maanden op grote Sloveense eikenhouten fusten van circa 5000 liter.

De sangiovese druiven voor de Rosso zijn afkomstig van stokken (95%) met een leeftijd van 10 tot 30 jaar oud. Voor de resterende 5% wordt de lokale canaiolo nero gebruikt. De wijn ondergaat een rijping van 6 maanden op grote Sloveense eikenhouten fusten van circa 5000 liter.

De Rosso di Montepulciano is dieprood van kleur met een uitnodigende geur van bloemen en rood fruit (kersen). De smaak is vol en fris-kruidig met zachte tannines. Zeer klassiek gemaakt en niet direct een heftige fruitbom in het glas.

Rosso di Montepulciano Casale Daviddi

€ 12,95
Klik en bestel

Specificaties

Stijl Elegant, Fruitrijk, Sappig
Aroma's Kers, Blauwe bes, Specerijen
Regio Italie, Toscane
Druif sangiovese, canaiolo nero +
Oogstjaar 2022

Rosso di Montepulciano Casale Daviddi als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Rosso di Montalcino Uccelliera

Italie, Toscane sangiovese
€ 33,95

Chianti Colli Senesi Cainozza Casale Daviddi

Italie, Toscane sangiovese
€ 10,45

Vino Nobile di Montepulciano Casale Daviddi

Italie, Toscane sangiovese, canaiolo nero +
€ 21,75

Le Mortelle Poggio alle Nane

Italie, Toscane cabernet sauvignon, cabernet franc +
€ 99,75

Fattoria Aldobrandesca Vie Cave Toscane

Italie, Toscane malbec
€ 34,95
Sluiten menu