Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

De druiven groeien aan oude wijnstokken die groeien op een hoogte van zo’n 650 meter boven de zeespiegel. Grote temperatuurverschillen tussen dag en nacht zorgen voor het behoud van de frisse, levendige zuren in de wijn. Na de handmatige oogst volgt een zorgvuldige selectie van de druiven. De druiven ondergaan een koude maceratie gedurende 12 uur en worden vervolgens zachtjes geperst. De vergisting en rijping van de wijn verlopen op roestvrijstalen vaten, waardoor de fruitaroma’s en de frisse zuren zoveel mogelijk behouden blijven. Een korte lierijping maakt de wijn ronder en geeft hem meer body.

De lichtgele wijn heeft uitbundige aroma’s van peer, perzik en kruisbessen, maar ook van tropisch fruit. Sappig en licht van smaak met rijp wit fruit, passievrucht, wat kruidigheid en levendige zuren. Een heerlijke, vrolijke wijn die de Spaanse zon in zich heeft.

De familie Escudera maakt al generaties lang wijn in La Seca, een plaatsje in het hart van de Rueda. Een aantal jaar geleden namen broers Pablo en Diego en zus Maria het stokje over van hun vader. Samen streven ze naar het maken van kwaliteitswijnen, waarbij het karakter van de verdejo, de koningsdruif van de Rueda, het beste tot zijn recht komt. Het geheim hiervoor ligt volgens hen in de wijngaard. De wijngaarden worden zo natuurlijk mogelijk en met de uiterste zorg bewerkt. Ze maken hierbij gebruik van traditionele methodes, waarbij respect voor de natuur centraal staat. De wijngaarden liggen op zo’n 750 meter hoogte. De zon schijnt hier uitbundig, maar ‘s nachts koelt het flink af, waardoor de druiven hun frisse, levendige zuren behouden. De gemiddelde leeftijd van de wijnranken ligt tussen de 40 en 50 jaar. Dat zorgt voor een lage opbrengst van gezonde, perfect rijpe bedrijven. De kleibodem is bedekt met grote kiezels, die ‘s nachts de zonnewarmte uitstralen naar de druiven.

De kracht van Bodegas Don Diego zit in de combinatie van traditionele wijnbouw met moderne vinificatiemethode’s. De meeste wijnen gisten en worden opgevoed op roestvrijstalen tanks, waardoor het frisse, aromatische karakter van de verdejo nog beter tot zijn recht komt.

Anarian Blanco

€ 9,25
Klik en bestel

Specificaties

Stijl Aromatisch, Droog, Sappig
Aroma's Peer, Geel fruit
Regio Spanje, Castillo
Druif verdejo
Oogstjaar 2022

Anarian Blanco als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Sluiten menu