Al sinds de vijftiende eeuw wordt de Verdicchio in deze streek verbouwd. Tegenwoordig onderscheiden we de Verdicchio dei castelli di Jesi, verbouwd op de heuvels ten westen van het dorpje Jesi en de Verdicchio Matelica DOC die een stuk zuidelijker en meer landinwaarts wordt geproduceerd. Door de kalkrijke bodem lenen beide gebieden zich uitstekend voor het produceren van mooie witte wijnen. Voor beide wijnen is wettelijk naast het hoofdras Verdicchio een toevoeging van malvasia en trebbiano toegestaan ( totaal maximaal 15 % ). De Bacareto is een verdicchio van het sur lie type. Dit houdt in dat de wijn gedeeltelijk opgevoed is op zijn eigen gistcellen. Door de wijn na de fermentatie langdurig in contact te houden met de gistcellen krijgt de wijn wat extra dikte en structuur. De wijn presenteert zich nu uitzonderlijk mooi. Vol rijp fruit gaat mooi samen met de toch nog frisse zuurgraad die de verdicchio van nature met zich meebrengt.
Stijl | Aromatisch, Fruitrijk, Rond |
Aroma's | Bloemig, Geel fruit, Peer |
Regio | Italie, Marken |
Druif | verdicchio |
Oogstjaar | 2019 |
Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125