Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

Alto Adige of Südtirol is een in meerderheid Duitstalig gebied dat tot het eind van de Eerste Wereldoorlog deel uitmaakte van Oostenrijk. Het ligt in het uiterste noorden van Italië aan de voet van de Dolomieten en dankt zijn Italiaanse naam aan de rivier Adige (Etsch). In het zuiden grenst het aan Trentino. De meeste wijngaarden liggen op hellingen op betrekkelijk grote hoogte, variërend tussen 250 en 1000 meter boven zeeniveau. Vaak zijn die hellingen zo steil dat de wijngaarden in terrasvorm zijn aangelegd.

Het klimaat van de regio heeft zowel alpine als mediterrane invloeden. Door de verschillen in hoogte en ligging ten opzichte van de zon wisselen de condities per wijngaard sterk, maar in de regel ondergaan de druiven een langzame rijping. Mede door de koele nachten behouden zij veel van hun aroma’s en ook een levendige zuurgraad. De witte wijnen komen veelal van de hooggelegen wijngaarden en de rode, afhankelijk van de druiven waarvan ze gemaakt zijn, uit de warmere dalen. In de neus vindt men typische pinot grigio-kenmerken zoals peer, meloen, bloesem en vooral kamille. De 8 maanden rijping op eikenhout geven de wijn finesse en lengte.

Een complexe geur van rijp fruit (peer en witte perzik), kamille en fijn hout. De smaak is lichtkruidig, vol en rijp. De invloeden van het hout en het rijpe fruit zijn goed in balans. Een zeer complete wijn. Verfijnde witte wijn met een mooie complexiteit.

Castel Firmian Pinot Grigio Riserva

€ 12,75
Klik en bestel

Specificaties

Stijl Elegant, Aromatisch, Vol
Aroma's Bloemig, Peer, Ceder
Regio Italie, Alto Adige
Druif pinot grigio
Oogstjaar 2020

Castel Firmian Pinot Grigio Riserva als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Franz Haas Sauvignon Blanc

Italie, Alto Adige sauvignon blanc
€ 22,75

Franz Haas Pinot Grigio

Italie, Alto Adige pinot grigio
€ 18,45

Elena Walch Gewurztraminer

Italie, Alto Adige gewurztraminer
€ 22,95

Nals Magreid Pinot Grigio "Hill"

Italie, Alto Adige pinot grigio
€ 16,95

Franz Haas Lepus Pinot Bianco

Italie, Alto Adige pinot bianco
€ 28,50
Sluiten menu