Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

Louis Chèze, gestart in 1978 met 1 hectare wijngaard in Saint-Joseph, bezit momenteel 70 ha, waarvan 51 ha syrah, 4 ha marsanne en 15 ha viogner waarvan 4 ha in Condrieu. Andere wijnen die Louis Chèze produceert zijn: Côte Rôtie, Cornas, St. Joseph rood en wit en diverse IGP-wijnen van uitmuntende kwaliteit. Daarnaast is Louis Chèze actief met twee andere wijnboeren in een samenwerking: Les Vignobles de Seyssuel. Zij bezitten op de oostelijke Rhône oever wijngaarden ten noorden van de stad Vienne, dus buiten de officiële Rhône-appellaties. In de Romeinse tijd kwamen hier beroemde wijnen vandaan, in 1883 kwam er een eind aan de wijnbouw door de phylloxera plaag. Ruim 100 jaar later zijn deze dus herbeplant met o.a. syrah en viognier. Deze wijnen moeten gaan concurreren met de beroemde Côte-Rôtie en Condrieu wijnen. De resultaten zijn veelbelovend. Alle wijnen van Louis Chèze zijn van zeer hoogstaande kwaliteit, 20% wordt verkocht in de export.

De druiven komen van een granietrijke bodem met een toplaag van grof zand uit de omgeving van het dorp Limony. De stokken zijn 15 jaar oud. De gisting vindt plaats op ca 15ºC. in eiken vaten van 3 tot 4 jaar oud en daarna rijpt de wijn nog 9 maanden in deze vaten, waar ook de malolactische gisting plaatsvindt en het omroeren van de ‘lie’ (bâtonnage). Botteling vindt plaats in de zomer van het jaar na de oogst. Deze wijn moet jong gedronken worden.

Volgeel van kleur. Een iets ingetogen geur waarin veldbloemen, kamille. Droog maar toch rijk van smaak, wat honing, rondeur en sap. De lange finale maakt het compleet.

Marsanne Louis Cheze

€ 18,75
Klik en bestel

Specificaties

Stijl Rijk, Rond, Sappig
Aroma's Appel, Bloemig, Citrus
Regio Frankrijk, Rhone
Druif marsanne
Oogstjaar 2021

Marsanne Louis Cheze als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Crozes Hermitage Blanc Maison Les Alexandrins

Frankrijk, Rhone marsanne, roussanne
€ 24,95

Lou Pontias Viognier

Frankrijk, Rhone viognier
€ 10,50

Saint Joseph Blanc Louis Cheze

Frankrijk, Rhone marsanne, roussanne
€ 34,75

Saint Peray 'Les Bialeres' Vins de Viennes

Frankrijk, Rhone marsanne, rousanne
€ 26,95

Condrieu Maison les Alexandrins

Frankrijk, Rhone viognier
€ 55,00
Sluiten menu