Een uitbundig frisse en fruitige wijn met een licht vettige structuur. Verfijnd geurend naar perzik, abrikoos en lychee. Daarnaast subtiele aroma’s van vanille. Te serveren bij visgerechten en of gevogelte. Veel complexiteit, mooi fruit en rijping. Een grote wijn!
Maison Nicolas Perrin is een samenwerkingsverband tussen de familie Perrin, specialisten in de zuidelijke Rhône en Nicolas Jaboulet, gerenommeerd expert in de noordelijke Rhône, Het fruit voor het kleine aanbod wijnen van het in 2009 gestarte huis komt grotendeels uit de Rhône Septentrionale (Noord-Rhône), bij boeren vandaan met wie de families in de loop van de jaren een goede relatie hebben opgebouwd. Iedere appellatie is een zorgvuldig samengestelde assemblage van wijnen van meerdere telers uit het betreffende gebied. De gemaakte blend rijpt vervolgens in de kelders van de Perrins en wordt daar ook gebotteld. Al sinds jaar en dag wordt dit kleine herkomstgebied in de Rhone geassocieerd met de beste Viognier wijnen ter wereld. Dit exemplaar van Nicolas Perrin doet deze naam absoluut eer aan. Oude stokken, lage opbrengsten, alleen super gezond fruit en een zeer talentvol wijnmaker zijn de ingrediënten die deze Condrieu zoveel klasse geven. Na een koele inweking van de hele trossen volgt persing en vergisting, waarna de helft van het sap in eiken vaten gerijpt wordt.
Stijl | Aromatisch, Levendig, Vol |
Aroma's | Banaan, Citrus, Honing |
Regio | Frankrijk, Rhone |
Druif | viognier |
Oogstjaar | 2021 |
Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125