Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

Nieuw-Zeeland is het meest zuidelijk gelegen wijnproducerende land ter wereld. Vanwege de verkoelende invloeden van twee oceanen is Nieuw-Zeeland het enige Nieuwe Wereld wijnland met een overwegend koel klimaat. De aangeplante druivenvariëteiten zijn hier volledig op aangepast. Je vindt er hoofdzakelijk Sauvignon Blanc, Pinot Noir en sinds kort ook steeds meer Pinot Gris en Merlot. Er wordt zelfs beweerd dat de klimatologische omstandigheden om Sauvignon Blanc te verbouwen in de Marlborough Valley nog beter zijn dan in het oorspronkelijke herkomstgebied van die druif: de Loire. In Frankrijk willen ze hier uiteraard niets van weten.

Baron Edmond de Rothschild is eigenaar van het befaamde Ch. Clarke in de Médoc, maar bezit meerdere wijnbedrijven, waaronder het befaamde Rimapere in Nieuw Zeeland. De naam Rimapere betekent “Vijf Pijlen” in Maori-taal en verwijst naar de vijf pijlen die Edmond de Rothschild als beeldmerk voert. Met Rimapere hebben ze een absolute topwijngaard aan het portfolio toegevoegd. Ideaal gelegen in de prestigieuze Rapaura gebied, in het uiterste noorden van het zuidereiland, profiteert de wijngaard van Rimapere van een uitzonderlijk terroi r. Het koele klimaat van deze regio is ideaal voor de productie van sauvignon blanc (20 hectare, eerste jaargang 2012). Het geeft deze druivensoort zijn frisheid, met een aangename zuurgraad en de typische aroma's van citroen en grapefruit.

Een fantastische wijn welke zich goed laat combineren met wit vlees, eigenlijk alle schaal- en schelpdieren, met in het bijzonder een hoofdrol voor kreeft!

Rimapere Sauvignon Blanc Edmund de Rothschild

€ 22,50
Klik en bestel

Specificaties

Stijl Aromatisch, Elegant, Fruitrijk
Aroma's Appel, Citrus, Peer
Regio Nieuw Zeeland, Marlborough
Druif sauvignon blanc
Oogstjaar 2019

Rimapere Sauvignon Blanc Edmund de Rothschild als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

The Fifth Innings Chardonnay Limited Release

Nieuw Zeeland, Marlborough chardonnay
€ 49,95

Misty Cove Kekerengu Sauv. Blanc Limited Release

Nieuw Zeeland, Marlborough sauvignon blanc
€ 17,75

Rimapere Sauvignon Blanc Edmund de Rothschild

Nieuw Zeeland, Marlborough sauvignon blanc
€ 22,50

Misty Cove BDX 316 & 317 Sauv. Blanc Limited Release

Nieuw Zeeland, Marlborough sauvignon blanc
€ 17,75

Misty Cove Landmark Gruner Veltliner

Nieuw Zeeland, Marlborough gruner veltliner
€ 17,75
Sluiten menu