Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

Toen Willem Adriaan in 1700 zijn vader Simon van der Stel opvolgde als gouverneur van de Kaap, duurde het niet lang voordat hij een bescheiden 30.000 hectare stuk land voor zichzelf, precies zoals zijn vader had gedaan in zijn tijd bij Constantia. Het kostte drie dagen per ossenkar om de boerderij van Willem Adria te bereiken op de hellingen van de Hottentots Holland-bergketen met uitzicht op de Atlantische Oceaan; vandaar de naam 'Vergelegen', wat 'ver weg gelegen' betekent.

Zes jaar nadat hij begon met het planten van wijnstokken, had Willem Adriaan een half miljoen wijnstokken. Hij legde fruitboomgaarden en sinaasappelboomgaarden aan, plantte kamfer- en eikenbomen en richtte achttien veestations op met 1000 runderen en 1800 schapen. Willem Adriaan bouwde ook reservoirs en groef irrigatiekanalen. Hij bouwde voor zichzelf een prachtige Kaaps-Hollandse hoeve, voegde een korenmolen en vele andere bijgebouwen toe.Eric de Rothschild opende in 1992 de deuren van het prestigieuze wijnlandgoed Vergelegen. Deze parel van de Kaapse wijnindustrie ligt op het hoogste punt van Somerset-West. De wijnkelder is volledig onder de grond gebouwd; vier lagen en 15 meter diep.

Alles draait bij Vergelegen om de bijzondere wijnmaker André van Rensburg; de ‘Beast on the Hill’, zoals hij wordt omschreven in de Zuid-Afrikaanse pers. Een ongeleid projectiel die jaar na jaar uitgeroepen wordt tot beste wijnmaker. Met zijn rod e topwijn Vergelegen Red behaalde hij tot twee keer toe de hoogste onderscheiding die een wijnmaker kan verdienen, namelijk de Pichon Longueville Trophy van de International Wine & Sp irit Competition Londen. Als zijnde de beste Bordeaux blend ter wereld. Overbodig te melden, dat zijn Sauvignon Blanc en Chardonnay meer dan geweldig zijn. Vergelegen heeft vele internationale fans, onder andere Nelson Mandela en de Clintons vertoefden regelmatig op het Manor House.

Weer zo'n geweldige wijn van Vergelegen! Aantrekkelijke lichtgroene kleur. In de neus delicate citrus, witte bloemen, honing en kruiden. De wijn is complex en goed uitgebalanceerd met een 'crispy' zuurgraad. Uitstekend bij mosselsoep, zalm, gegrilde Yellowtail en kip. Prachtig met geelvintonijn en sint-jakobsschelpen.

Vergelegen Semillon Reserve

€ 27,95
Klik en bestel

Specificaties

Stijl Aromatisch, Gestructureerd, Romig
Aroma's Appel, Citrus, Ceder
Regio Zuid Afrika, stellenbosch
Druif semillon
Oogstjaar 2018

Vergelegen Semillon Reserve als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Boschendal Grande Cuvee Sauvignon Blanc

Zuid Afrika, Stellenbosch sauvignon blanc, semillon
€ 14,95

Simonsig Chardonnay

Zuid Afrika, Stellenbosch chardonnay
€ 15,75

Glenelly Estate Reserve Chardonnay

Zuid Afrika, Stellenbosch chardonnay
€ 14,95

Vergelegen G.V.B. White

Zuid Afrika, Stellenbosch sauvignon blanc, semillon
€ 39,95

Simonsig Chenin Blanc

Zuid Afrika, Stellenbosch chenin blanc
€ 10,25
Sluiten menu