cardone_castillolocorotondo01

Puglia, in het uiterste zuidoosten van Italië, is een warme en vruchtbare streek. De druiven die er groeien, moeten dus bestand zijn tegen de warmte. Vandaar dat Puglia vooral uitblinkt in rode wijnen. Van lokale druivenrassen zoals negroamaro, malvasia nera en - de meest bekende - primitivo worden er mooie volle wijnen gemaakt boordevol rijp donker fruit.

De geschiedenis van dit wijnhuis, omgeven door het schilderachtige landschap van de Itria-vallei, begon in de jaren 70, toen opa Giuseppe en zijn zoon Franco een wijnmakerij kochten aan de rand van Locorotondo en vestigden wat nu een van de oudste en meest prestigieuze familie-wijnhuizen in Puglia, al in de derde generatie met Marianna en haar broer Vito.

Het bedrijf is gevestigd in het centrum van Locorotondo en heeft zeven hectare wijnstokken in de Itria-vallei. Door het ideale microklimaat van het gebied hebben ze kunnen experimenteren met internationale druivensoorten zoals pinot noir en de beroemde Bordeaux-blend (cabernet malbec en merlot). De vallei wordt gekenmerkt door heet en droog weer in de zomer, met een gemiddelde jaartemperatuur van ongeveer 15°C.

In de warmste periode worden de hoge temperaturen overdag gevolgd door koele en frisse nachten, waardoor een ideaal temperatuurbereik ontstaat voor een kwalitatatieve wijnbouw. Deze wijn is een blend van verdeca, bianco d’Alessano en fiano. De druiven worden met de hand geoogst en ondergaan een gecontroleerde vinificatie tussen de 18 en 20 graden. Verdere rijping op roestvrijstalen tanks. Dit resulteert in een neus met lindebloesems, citrusfruit, exotisch tonen en iets notigs. Het mondgevoel is bijna filmend met weer dat bloesemachtige, minerale tonen, ananas, druiven en limoen.

Wijn/spijs: Kies bij deze wijn voor een fijnzinnig visgerecht zoals een kreeftenmousse, zalmcarpaccio of tarbot van de grill.

Cardone Locorotondo Castillo

€ 14,25

Specificaties

Stijl Aromatisch, Fruitrijk, Sappig
Aroma's Bloemig, Geel fruit, Peer
Regio Apulie, Italie
Druif verdeca, bianco d’Alessano +
Oogstjaar 2020

Cardone Locorotondo Castillo als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Gerelateerde producten

Menu