Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

Saint-Estèphe is de noordelijkste van de zes beroemde appellations in Médoc en is vanwege zijn grote afstand tot hoofdstad Bordeaux tevens de landelijkste. Het ligt direct aan de Gironde. De binnenvaartschippers van St.-Estèphe stonden in het verleden niet bekend als de snelste vervoeders over het water. Het verhaal gaat dat ze bij tegenvallende getijdestroming op weg naar de wijnhandelscentra weleens een gedwongen tussenstop maakten en zich daarbij tegoed deden aan hun lading. Niet zelden beklaagden handelaren zich over verloren hoeveelheden kostbare wijn dankzij deze malafide transporteurs.

Het landschap van de streek is het heuveligst van de hele Haut-Médoc. De bodemsamenstelling is er uitzonderlijk gevarieerd met alluviale afzettingen als klei, kiezels en zand naast kalkrijke grond in alle mogelijk denkbare vormen en verhoudingen. Dit, gecombineerd met de gebruikelijke druivenrassen in de verschillende microklimaatjes tussen de glooiingen, levert even zoveel wijnen op met elk een geheel eigen karakter.

Pez is een klein gehucht dat bekendheid verwierf met het ontstaan van de Grand Cru's. De toren die zijn naam aan het kasteel gaf, werd gebouwd in de 13e eeuw en de oorsprong van het pand zelf gaat terug tot de 17e eeuw toen het land toebehoorde aan de abdij van Verteuil en het gehucht bekend stond als Pés. Een wet van 1772 vermeldt het gebouw onder de naam "het Maison de Lhériteyre" (huis van de erfgenaam) naast het Maison de Pez, nu Ormes de Pez. Vanaf 1838 werd het domein geregistreerd als een Cru onder de naam "A Lhereteyre" en vervolgens "Lhereteyre" of "Cru Lhereteyre". Eén ding is zeker, hij werd al erkend en geclassificeerd als Cru Bourgeois en is dat sindsdien gebleven.

Klassieke stijl St. Estephe na 14 maanden houtrijping op eikenhout. Veel zwart en rood fruit (cassis, rode bessen) opvallend zacht en rond in de smaak met een mooie lengte. Schenk bij rood vlees of een plank harde koekazen!

Ch. Tour de Pez St. Estephe

€ 33,95
Klik en bestel

Specificaties

Stijl Elegant, Vol, Stoer
Aroma's Blauwe bes, Ceder, Tabak
Regio Frankrijk, Bordeaux
Druif merlot, cabernet franc +
Oogstjaar 2017

Ch. Tour de Pez St. Estephe als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Ch. Tour de Mirambeau Rouge Reserve 0.375

Frankrijk, Bordeaux merlot, cabernet franc +
€ 9,45

l'Onde Despagne

Frankrijk, Bordeaux cabernet franc, cabernet sauvignon +
€ 13,45

Ch. Tour de Mirambeau Rouge Reserve

Frankrijk, Bordeaux merlot, cabernet franc, cs
€ 14,25

Ch. des Laurets Puissequin

Frankrijk, Bordeaux merlot, cabernet franc +
€ 21,75

Chateau Agapes de Rieufret

Frankrijk, Bordeaux cabernet sauvignon, merlot
€ 22,50
Sluiten menu