Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

Kroatie is één van de oudste wijngebieden ter wereld. De wijnbouw in het huidige Kroatië bestond al honderden jaren voor de opkomst van het Romeinse Rijk. De wijngebieden in Kroatië zijn verdeeld in twee zones die klimatologisch aanzienlijk verschillen; de Kroatische binnenlanden (Kontinetalna) en de Adriatische kuststrook (Primorska). De continentale wijnstreken liggen in het noord-westen (Plješivica, Prigorje, Varaždin, Međimurje, Pokuplje en Moslavina) en noord-oosten (Slavonië en Dunav). In de binnenlanden bestaat de productie vooral uit witte wijn. De kuststreek omvat de gehele Kroatische kust, Istrië, Noord Dalmatië, Dalmatisch Zagora en Midden- en Zuid Dalmatië.

De regio Slavonië waar deze wijn vandaan komt noemt men oo k wel de Chablis van Kroatië. Ooit was hier de panonische Zee, helemaal tot aan Boedapest in Hongarije. De druiven groeien hier op kleigrond, wat de oude zeebodem is. Als je de grond omploegt komen er nog altijd fossieltjes en schelpjes naar boven. Daardoor krijgen de wijnen hun mineraliteit en passen ze uitstekend bij alles uit zee, ook al komen ze ver uit de binnenlanden.

Wijnhuis Feravino is gelegen in het wijngebied rondom het dorp Feričanci in Slavonië, de oostelijke binnenlanden van Kroatië (tussen Hongarije, Servië en Bosnië in). De naam van het wijnhuis, Feravino, is dan ook een samentrekking van Feričanci en Vino. Het wijnhuis heeft 160 hectare wijngaarden verdeeld over drie locaties. De cuverie is gebouwd in 1962 en ligt middenin het dorp Feričanci. De kelder heeft een capaciteit van 2.000.000 liter. De jaarlijkse productie is 900.000 liter. Feravino noemt zichzelf daarmee ‘de grootste van de kleine producenten in Kroatië’. Naast de moderne wijnkelder met grote RVS tanks bezit het bedrijf ook een prachtige oude wijnkelder die dateert uit 1850.

Deze zweigelt heeft een prachtige robijnrode kleur met paarse glans, een vol boeket, bescheiden zuurgraad, goed gecomponeerde tannine en een heerlijke expressieve fruitige geur. Naar voren komt vooral heel veel blauw fruit. Deze wijn past goed bij maaltijden van rood vlees en wild, maar past ook bij pittige Slavische specialiteiten en andere pittig eten en kan tevens prima als borrelwijn gebruikt worden. Een zeer veelzijdige wijn dus.

Feravino Dika Zweigelt

€ 11,45
Klik en bestel

Specificaties

Stijl Elegant, Fruitrijk, Sappig
Aroma's Blauwe bes, Kers, Specerijen
Regio Kroatië, Slavonie
Druif zweigelt
Oogstjaar 2017

Feravino Dika Zweigelt als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Sluiten menu