Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

De geschiedenis van de wijnbouw in de Verenigde Staten is eigenlijk zeer recent. De oudste wijnmakerij van het Noordoosten, de Brotherhood Winery in de vallei van de rivier de Hudson, dateert van 1839. In het zuidwesten waren het de Franciscaner monniken die de eerste druiven introduceerden vanuit Mexico. In het begin werkte men met hybride druivenrassen, maar met de grootschalige introductie van vinis vinifera ging de kwaliteit enorm vooruit. Vanaf de jaren ‘70 van de vorige eeuw kwam ook internationaal het grote succes. Waar het in de Verenigde Staten voorheen vooral om de druivenrassen draaide, is er nu met name in Californië sprake van een snel groeiende aandacht voor terroir. Met de aanplant van nieuwe druivenstokken wordt in navolging van de Europese wijnlanden veel meer rekening gehouden met directe omgevingsfactoren als bodemsamenstelling, ligging en microklimaat.

Twee wijngebieden vormen het hart van de Hess Collection: de hellingen van Mount Veeder en vlakkere delen in het zuiden en oosten van de Napa Valley, waar invloeden van de San Pablo Bay voelbaar zijn. Daarnaast maakt Hess selecties van de beste druiven uit beide gebieden om daarmee excellente wijnen te maken met meer complexiteit.

Alle kennis en vaardigheden van de Hess Collection wijnmakers komen in de blends en cépages van Hess Select tot hun recht. California’s noordkust herbergt een uniek, mild mediterraan klimaat met stabiele warmte- en koudecycli. De wijngaarden liggen op steile hellingen of op terrasachtige ‘benchlands’.

De zinfandel-druif groeit vooral in Californië maar ook in Italië, waar hij primitivo wordt genoemd. De druiven voor deze wijn komen van wijnboeren in Mendocino county, die met net zoveel respect voor hun land en hun druiven werken als de Hess Family zelf. Mendocino County ligt aan de noordzijde van de Californische kust en heeft een Mediterraan klimaat met veel zon en warmte, maar ook koele nachten. Dat zorgt voor door en door rijpe druiven met een mooie frisheid en elegantie.

De Hess select Cabernet Sauvignon is een blend van primair Cabernet Sauvignon aangevuld met Petite Syrah en Petit Verdot. De druiven worden geteeld in de heuvelachtige North Coast regio van California, namelijk in Lake, Napa en Mendocino County in een mild mediterraan klimaat met goed doorlaatbare vulkanische bodem. De wijn rijpt 15 maanden in Frans en Amerikaans eiken. De wijn heeft een donkere robijnrode kleur met hout/toast-tonen en de geur en smaak van zwart fruit als zwarte bessen/cassis en pruimen. De afdronk is pittig kruidig en doet denken aan gember en zwarte peper.

Hess Select CS North Coast

€ 22,25
Klik en bestel

Specificaties

Stijl Vol, Gestructureerd, Stoer
Aroma's Blauwe bes, Cacao, Ceder
Regio USA, Californie
Druif cabernet sauvignon
Oogstjaar 2018

Hess Select CS North Coast als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Clay Creek Old Zinfandel Lodi

USA, Californie zinfandel
€ 14,75

Bogle Petite Sirah

USA, Californie petit sirah
€ 19,95

Cypress Zinfandel Lohr

USA, Californie zinfandel
€ 16,50

Bogle Zinfandel Old vines

USA, Californie zinfandel
€ 19,95
Sluiten menu